Partizan posle rovovske borbe zakazao duel sa Zvezdom za trofej Kupa

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 00:07

Partizan posle rovovske borbe zakazao duel sa Zvezdom za trofej Kupa

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Oni su u polufinalu bili bolji od ekipe Vojvodine sa 80:67 i tako će u meču za trofej igrati protiv Crvene zvezde koja je u prvom polufinalu bila bolja od ekipe Čačka 94.

Najefikasniji kod crno-belih su bili Kaminski i Naneli sa po 15 poena, dok je Zek Ledej utakmicu završio sa 13 poena

Kod Vojvodine istakao se Džerel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaningem koji je utakmicu završio sa 17 poena, dok su Nikolić i Ašćerić postigli po deset poena.

Prvo poluvremen je trajalo skoro sat vremena igre, gde smo videli dosta faulova i veoma čvrstu igru.

Partizan nije uspeo da nemetne svoju igru od starta meča, Vojvodina je pokazala da može biti veoma nezgodna ekipa i da uopšte nije iznenađenje to što su eliminisali Megu u četvrtfinalu.

Nije Partizan mogao da se odlepi tokom cele prve četvrtine,gde su crno-beli imali uglavnom prednosti, ali je Vojvodina uvek bila tu i disala za vratom crno-belima. Često su menjali odbranu i tako hteli su da izbace Partizan iz zone komfora.

Uspeo je Partizan da pred kraj prve deonice stekne prednost od 20:13, ali se Vojvodina vratila i na kraju je stajalo 22:18 u koristi aktuelnog šampiona Jadrana.,

Druga četvtina je bila skoro slična kao prva, s tim što je tada Vojvodina uspevala i da stekne prednost, jeste ona bila minimalna, ali je opet bila prednost.

Partizan se dosta mučio sa šutem za tri, svi sem Nanelija koji je van linije 6,75 pogađao 3/3 i bio glavni stelac crno-belih u prvom poluvremenu. Mnogo je bilo seckanja igre sa dosta faulova na obe strane, ali je Partizan na kraju u finišu prvog dela igre preko dobre odbrane uspeo da stekne prednost od 43:36 sa kojim se otišlo na veliki odmor.

U trećoj četvrtini se igralo pa maltene u istom ritmu, gde su se na startu poeni uglavnom upisivalo sa liinije penala. I sve se igralo van nekog ritam do polovina trećeg kvartala kada je Kaminski svojom minijaturom pogurao Partizan do dvocifrenog plusa. U tim trenucima se igralo u dobrom ritmu koji nismo imali pa tokom večeg dela trečeg perioda ova utakmice. . Probleme sa faulovima je imao Koprivica koji je dobio četiri faula. Dosta nerovoze na terenu je bilo u ovom periodu, a malo dobre košarke i tečnog ritma.

Uspeo je Partizan da održi dvocifrenu prednost do kraja ovog perioda i tako je posle 30 minuta igre imao prednost od 60:50

Vojvodina je dosta bolje otvorila poslednji period, gde je igrala dosta strpljivije u napadu od Partizana, sveli su prednost crno-belih na šest razlike. Partizan je kao do poena dolazio sa linije penala, a u ovom periodu je i Uroš Trifunović došao do četvrte lične greške. Vojvodina je na tačno šest minuta do kraja uspela da svede prednsot Partizana na svega tri poena .

Usepeo je Partizan da se konsoliduje i da preko Nanelija i Kaminskog vrati prednost. Onda je na scenu stupio Zek Ledej koji je odlepio Partizan na dvocifrenu razliku koju su crno-beli uspeli da sačuvaju do kraja meča i na kraju slave sa 80:67.

Crno-beli će tako biti u prlilici da se bore za svoj deveti trofej Kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOJVODINA UPRKOS PORAZU POKAZALA KARAKTER: Sledi nam večiti derbi u finalu! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 17.Feb.2024

Partizan je pobedom zakazao megdan sa Crvenom zvezdom Košarkaši Partizana savladali su ekipu Vojvodine u drugoj utakmici polufinala Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli su nešto teže nego što se očekivalo overili kartu za finale pobedom rezultom 80:67             View this post on Instagram  ...

Nastavak na HotSport.rs...

Partizan protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2024

Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili ekipu Vojvodine sa 80:67 (24:22, 19:14, 17:14, 20:17).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Teodosić vodio Zvezdu do pobede protiv Partizana i trofeja Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej u Kupu Radivoja Koraća, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Nišu savladali Partizan 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Košarkaši Vojvodine izgubili od Partizana

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2024

Košarkaši Vojvodine su u polufinalu Kupa Radivoja Koraća izgubili od Partizana sa 80:67, ali su ponovo igrali dobro i bili ravnopravan partner sve do same završnice meča.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.