Partizan poražen u drugom meču od Makabija

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Mar.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poražen u drugom meču od Makabija

TEL AVIV - U drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evolige košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Tel Avivu od izraelskog Makabija sa 98:78 (26:24, 28:15, 19:19, 25:20).

Skor u pobedama sada je nerešen 1:1, a serija se igra na tri dobijene utakmice. Treći susret na programu je 30. marta u Beogradu, a četvrti dva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Srbije.

Silno motivisani Makabi zasluženo je pobedio ekipu Partzana u drugom okršaju, pa je poravnao rezultat u seriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Od samog početka meča bilo je uočljivo da su košarkaši najtrofejnijeg izraelskog kluba skoro u svaki duel išli sa daleko više želje i žestine od rivala.

Takav pristup doneo je rezultat u drugoj četvrtini, kada je Makabi, najviše zahvaljujući šuterski raspoloženom Davidu Blutentalu, "pobegao" prvaku Srbije koji se u tim trenucima nije snašao, pa je izgubio kontolu zbivanja na terenu.

Posle prvog perioda igre, u kome je viđeno dosta lepih poteza šuterski veoma dobrih protivinika, činilo se da će čitava utakmica proteći u rovovskoj borbi. Takav razvoj događaj bi se verovatno i desio da izabranici Duška Vujoševića u nastavku nisu zakazali u napadu.

Osim junaka veličanstvene pobede od pre dva dana, Dušana Kecmana, i centra Aleksandra Marića, Beograđani praktično nisu imali nijednog igrača koji bi bio stalna pretnja po koš domaće ekipe. Mladi Čeh Jan Veseli podlegao je atmosferi, pa je njegov učinak bio manji od očekivanog.

"Crno-beli" su najviše problema imali na liniji slobodnih bacanja, pošto su promašili čak 12 penala od ukupno 40. Sam podatak o broju izvedenih slobodnih bacanja (40:27 u korist Partizana) pokazuje da je vođen pravi "rat nerava" u kome su se iskusniji Izraelci očigledno bolje snašli.

Uz 14 izgubljenih lopti i za Partizan skromnih 26 skokova, bilo je jasno da "crno-beli" nemaju čemu da se nadaju u drugoj borbi za plasman na završni turnir u Parizu.

U ekipi Makabija briljirao je Blutental, ali su i ostali puleni Pinija Geršona dali sve od sebe da pred domaćim navijačima odbrane čast i nastave žestoki okršaj sa "crno-belima". Impozantno deluje podatak da su u šutu za dva poena imali čak 72 posto uspešnosti, kao i da su našem prvaku "ukrali" 12 lopti.

Sinoćnji meč odigran je u dvorani "Nokija arena" pred oko 11.500 gledalaca, a sudili su Lamonika (Italija) Muhvić (Hrvatska) i Koromilas (Grčka).

Makabi: Limonad 3, Šarp, Vizneski 17, Perkins 10, Grin 2, Pnini 5, Andreson 14, Lazmi 6, Eidson 9, Blutental 17, Fišer 15.

Partizan: Roberts 6, Sinovec, Mekaleb 5, Kecman 14, Milošević, Rašić 5, Mitrović 5, Božić 3, Marić 16, Veseli 11, Đekić 7, Vraneš 6.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.