Partizan poražen na Kipru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2012, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poražen na Kipru

LARNAKA -

Fudbaleri Partizana izgubili su sinoć u Larnaki od ekipe kiparskog predstavnika AEL-a sa 1:0 (1:0), u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica je odigrana pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Antonis Papadopulos, a sudili su Bugari Stanislav Todorov, Veselin Dobrijanov i Ivo Kolev.

Strelac je bio Vu u 13. minutu.

Žuti kartoni: Ostojić ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizan)

AEL: Degra, Žunior, Monteiro (Edmar od 67’), Bebe (Migel od 60’), Airosa, Karlitos, Ouon, Žilberto, Dede, Dikson, Vu (Nikolau od 80’).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Lovre, Babović, Ilić (Vukić od 75’), Tomić (L. Marković od 84’), S. Šćepović (Zabija od 70’).

Kipar ponovo nije bio rajsko ostrvo za Partizan, naprotiv. Crno-beli su drugi put za tri godine izgubili na gostovanju prvaku Kipra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovaj put nije bio Apoel, već AEL, a još jednom se pokazalo da su kiparski timovi, za razliku od srpskih, mnogo napredovali u poslednjih nekoliko godina.

Ukoliko Partizan želi da eliminiše AEL-a ili da makar u nastavku sezone izbori Ligu Evrope, moraće da odigra mnogo bolje, brže i hrabrije.

Partizan je bojažljivo ušao u meč i kasnije se ispostavilo da ga je to koštalo rezultata. Utakmicu je odlučila greška desnog beka Nikole Aksentijevića koji je u 13. minutu dao slabu loptu golmanu Vladimiru Stojkoviću, a to je iskoristio Patrik Vu i zatresao mrežu.

Crno-beli su tokom većeg dela prvog poluvremena imali problem da iznesu loptu sa svoje polovine, a Stojković je u tri navrata odličnim intervencijama sprečio da Partizan doživi ubedljiviji poraz.

Uprkos bledoj igri, šampion Srbije je imao tri veoma dobre šanse, ali su Stefan Šćepović i Stefan Babović bili neuspešni pred golom protivnika.

Ulaskom Zvonimira Vukića u 75. minutu Partizanova igra je poprimila malo bolje obrise, ali to na kraju nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Crno-beli su u samoj završnici čak morali da se grčevito brane iz prekida.

Crno-beli su imali podršku grupe od oko 50 navijača, a meč je prošao bez incidenata.

Vermezović: Verujem u dobar rezultat u revanšu

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je ekipa u pojedinim trenucima delovala uplašeno, ali da veruje kako će igra i rezultat biti mnogo bolji u revanšu u Beogradu.

"Nisam zadovoljan ni rezultatom, ni igrom. Sa previše respekta smo ušli u meč, to nije bio naš plan. Ne smemo sebi da dozvolimo luksuz da promašujemo šanse, pošto ih u evropskim utakmicama malo ima", kazao je Vermezović posle meča i dodao da je posle jedne greške primljen "jeftin gol".

"Fudbal se sastoji iz dobrih i loših stvari, neću da krivim Aksentijevića. Sad znamo sa čime se susrećemo i mislim da će biti mnogo bolje u revanšu", istakao je trener prvaka Srbije.

Vermezović je najavio da će crno-beli napasti Kiprane u revanšu pred svojim navijačima.

"Rezultat 1:0 je najbolji rezultat u Evropi, u ovom slučaju za AEL. Nemamo izbora, moramo da napadnemo Biće težak zadatak, ali se ne predajemo, sve je moguće u fudbalu. Činjenica je da nismo bilo dovoljno agresivni, postojala je neka kočnica. To ćemo iskoreniti pre revanša, delovali smo uplašeno na terenu, ali poradićemo na tome.", naveo je on.

Trener Partizana je kazao i da je ekipa svesno prepustila loptu protivničkoj ekipi.

"Svesno smo pustili njihove centralne odbrambene igrače da vode igru, to je bio plan. Uprkos tome, stvorili smo par prilika. Nije problem bila njihova, nego naša partija, nismo uspostavili našu pas igru", zaključio je Vermezović.

Stojković: Bio je težak meč, ipak verujem u prolaz dalje

Golman Partizana Vladimir Stojković izjavio je posle minimalnog poraza od AEL-a da je meč u Larnaki bio težak, ali da ne sumnja da će crno-beli ipak eliminisati kiparskog prvaka.

"Možda smo malo lošije ušli u meč. Imamo mlade igrače na koje je verovatno uticala atmosfera na stadiinu. Ipak, kako je vreme odmicalo bilo je sve bolje. Ovo će im svakako biti veliko iskustvo za budućnost", rekao je Stojković, navodeći da su on i saigrači znali da će meč na stadionu Antonis Papadopulos biti "tvrd i težak".

"Verujem, međutim, da u revavšu uz podršku navijača, svi kao jedan, možemo da izborimo prolaz u sledeće kolo", poručio je Stojković.

Trener AEL-a Pambos Hristodulu takođe je ocenio da je duel dva tima bio "težak".

"Pobedili smo, ali nisam zadovoljan, jer smo mogli da postignemo još koji gol. U drugom delu utakmice obe ekipe su pale, što nama ne sme da se ponovi u Beogradu. Dobro smo prostudirali Partizan, znamo da će u revanšu biti drugačije i da ne zavisi sve samo od nas", rekao je Hristodulu.

Revanš meč između Partizana i AEL-a igra se 8. avgusta u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.