Partizan pomerio konferenciju za petak: UO ovlastio Mijailovića - uskoro odluka o budućnosti crno-belih

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2020, 20:53

Partizan pomerio konferenciju za petak: UO ovlastio Mijailovića - uskoro odluka o budućnosti crno-belih

Članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti, neki su bili za prelazak u FIBA, drugi za ostanak u EKA PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović će u petak na pres konferenciji saopštiti da li će kolektiv iz Humske da nastavi da traži put ka Evroligi, preko Evrokupa naredne sezone ili će se okrenuti FIBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ligi šampiona.Ovlašćenje su mu predali članovi UO, koji su danas na sastanku posle tročasovne rasprave izneli podeljena mišljenja na ovu temu. Obraćanje medijima je bilo planirano za sutra, ali je pomereno da bi prvi čovek kluba razmislio i presudio.Sklapanje tima koji bi bio konkurent za trofeje u svim takmičenjima prethodnog leta, ove sezone čelnicima Partizana nije se isplatilo. Jasno je i zbog čega – takmičarska godina je prekinuta i crno-beli nisu imali priliku da odlične partije koje su pružali do sredine marta, na pravi način krunišu. Prekid sezone je doveo do toga da njihov cilj – plasman u Evroligu, ne bude ostvaren. Trenutno se klub nalazi na raskrsnici jer treba da donese odluku šta dalje. Pre nego što je bilo poznato da je sezona završena, prvi čovek Partizana je istakao da je cilj svake godine da kostur ekipe ostane na okupu. Garancija da će uspeti da zadrže igrače koji su pod ugovorom, posle svega što je poremetila pandemija virusa korona – takmičenja, finansija, ne postoji. Ali poznata je trenutna slika.Ugovori su od stranih igrača istekli Brajanu Angoli, Džejmsu Mekaduu, Redžiju Redingu i Žanisu Pejnersu, koji odavno nije bio u planovima trenera Andree Trinkijerija. A od domaćih najiskusnijim: Novici Veličkoviću, Nemanji Gordiću i Stefanu Birčeviću. Još godinu dana saradnje imaju potpisano Ognjen Jaramaz, Nikola Janković, Rašon Tomas, kao i Kori Volden, za koga se već moglo čuti da je na meti stranih klubova. Vernost crno-belima je tokom sezone produžio Vilijam Mozli na još tri godine, a nedavno su paraf na nove ugovore do 2022.godine stavili Rade Zagorac i Markus Pejdž. Mladi Uroš Trifunović je takođe vezan do leta 2022, jer je prvi profesionalni angažman potpisan u trajanju od četiri godine. Uz nekoliko igrača iz juniorskog pogona, Partizan ima na raspolaganju i tri košarkaša koji su poslednju sezonu proveli na pozajmici: Dušan Miletić, Aleksej Nikolić i Stefan Janković. Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri ima ugovor još godinu dana, do leta naredne godine. Kakvo je raspoloženje u klubu i da li je veći deo ove čete, na čelu sa prvim trenerom, spreman da i naredne sezone krene u još jednu tešku bitku, možda bude poznatije posle obraćanja predsednika Ostoje Mijailovića.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ključni datum za evropsku košarku, Panatinaikos zakazao konferenciju!

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2020, 18:09

Konferencija koja bi mogla mnogo toga da promeni u evropskoj košarci...Konačno se i to desilo, Panatinaikos je zakazao konferenciju za novinare, a razlog je objava da li će učestvovati u Ligi šampiona ili Evroligi...Vlasnik kluba Dimitris Janakopulos je nazvao rukovodstvo Evrolige mafijom, ali nije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.