Partizan petardom ukrasio najbolju partiju, Mitrović se golom oprostio od Humske

Izvor: Blic, 25.Avg.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan "petardom" ukrasio najbolju partiju, Mitrović se golom oprostio od Humske

Fudbaleri Partizana deklasirali su kragujevački Radnički pred svojim navijačima u meču trećeg kola Jelen Superlige sa 5:1 (2:0). Crno-beli su prikazali najbolju partiju ove sezone koju je golom zaokružio Aleksandar Mitrović i tako se oprostio od navijača u Humskoj, jer mu je ovo poslednji meč na domaćoj sceni.

Posle evropskog koloseka i pobede nad Tunom (1:0) u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, crno-beli su brzo morali da se prebace na domaći teren, što im >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije teško palo, već su se razigrali po pljusku.

Igrom srpskog prvaka dirigovao je raspoloženi Nikola Ninković, sve linije tima dobro su funkcionisale i svih pet golova postigli su različiti igrači.

Od samog početka Partizan je krenuo silovito ka golu rivala, a prvi je zapretio Fofana koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao levom nogom iz okreta, ali je lopta otišla preko prečke.

U sedmom minutu crno-beli su tražili penal kada se Jojić našao u duelu sa golmanom Čančarevićem, koji je čini se zakačio vezistu domaće ekipe, ali kao da se i on nešto ranije bacio, pa je sudija Ninoslav Spasić propustio da pokaže na belu tačku.

Ipak, nije se dugo čekalo da Partizan dođe do prednosti - u 17. minutu Ninković je centrirao nakon akcije po desnoj strani i na petercu pogodio Fofanu, koji je umakao čuvarima i iz prve sproveo loptu u mrežu za 1:0.

Ni jak beogradski pljusak nije smetao igračima srpskog prvaka da imaju inicijativu celo prvo poluvreme, tokom kog Radnički nijednom skoro da nije prišao Stojkoviću. Ninković je dirigovao igrom, bio vrlo raspoložen, a posle njegovog kornera sa leve strane bilo je 2:0, jer je Volkov glavom uspeo da matira Čančarevića.

Tri minuta pre odlaska na odmor mogla je mreža Kragujevčana i treći put da se zatrese kada je Ninković još jednom prošao po desnoj strani i pronašao Malbašića, a on je sa šest, sedam metara uklizao i šutirao pored leve stative.

Partizan je odigrao možda i najboljih 45 minuta ove sezone i zasluženo je na pauzu otišao sa dva gola prednosti, a u istom ritmu je otvorio drugo poluvreme. Igrao se 50. minut kada je Tintor sa leđa oborio Malbašića, a sudija Spasić pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo najbolji pojedinac utakmice, Ninković, ali je Čančarević pročitao njegovu nameru da šutira u donji levi ugao i kratko odbio loptu do talentovanog veziste koji je iz drugog pokušaja pogodio metu za 3:0.

Uzbuđenja je bilo odmah zatim i na drugoj strani, jer je tri minuta kasnije Marković oborio Marića i skrivio penal, ali je Stojković odbranio udarac Beljića sa kreča. Golman Partizana je ipak kapitulirao u 58. minutu kada je Marić udarcem sa 25 metara pogodio donji levi ugao i smanjio na 3:1.

Odlučio je Rašović potom da odmori Sašu Ilića i Ninkovića, jer sledi revanš sa Tunom, a priliku su dobili Đemba-Đemba i mladi Andrija Živković, koji je uspeo i da se upiše u strelce.

Momak rođen 1996. godine je sa desne strane ušao u sredinu i sa distance levom nogom poslao loptu pod preču i na semaforu ispisao 4:1, a svi sa klupe Partizana su skočili da mu čestitaju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan razbio Radnički, Mitrovićev gol na oproštaju

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2013

Partizan u pravom izdanju! I golovi, i igra i borbenost! Prvi put ove sezone crno-beli su odigrali i za navijače, kojima nije smetala ni jaka kiša da aplauzima pozdrave svoje ljubimce. Meč sa Kragujevčanima sigurno je pravo ohrabrenje za Partizan pred revanš duel sa Tunom u kvalifikacija za Ligu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.