Partizan oštećen jednom, umalo DVA PUTA, a Zvezdu pogurali nepostojećim penalom: Sudijski stručnjak otvoreno o 4 SITUACIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 12:14

Partizan oštećen jednom, umalo DVA PUTA, a Zvezdu pogurali nepostojećim penalom: Sudijski stručnjak otvoreno o 4 SITUACIJE

Arbitar sa meča crno-belih i Radnika se baš nije pokazao.

FK Partizan je slavio protiv surduličkog Radnika rezultatom 2:1 u 23. kolu Superlige Srbije.

Na toj utakmici bilo je nekoliko diskutabilnih detalja, a prvi se dogodio u 59. minutu kada je glavni sudija Milan Milanović olako dosudio ekstremno sumnjiv penal za Surduličane. Ipak, dobio je poziv od daleko iskusnijeg Srđana Jovanovića iz VAR sobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nakon toga poništio svoju odluku posle gledanja snimka.

I onda se od svih klubova oglasila Crvena zvezda povodom ove odluke, koja je čak zatražila da se najbolji srpski arbitar Jovanović odstrani iz domaćeg fudbala.

Bivši sudija Raka Đurović je za "Maxbet Sport" prokomentarisao ovu odluku i otklonio svaku dilemu.

- Po meni ne. U fudbalu kontakt nije zabranjen, a pogotovo kada igrači grade poziciju. Kao i čovek kada menja naglo pravac onda pomera ruke. Možda su sudije toliko pod pritiskom jer više ne znaju šta rade. Mnogo greše, ne sme sudija da dosudi onakav penal u Surdulici. Dobro je što je u VAR sobi bio sudija Jovanović, koji ima integritet i autoritet, pa je odluka promenjena. Nije dobro da pogreši Milanović, koji je sudija iz samog vrha - rekao je Đurović.

Kao očit primer kompenzacije, Radnik je potom u nadoknadi dobio penal, koji ovog puta nije poništen. Đurović smatra da tek u toj situaciji nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, ali su jasni razlozi zašto je pokazano na belu tačku.

- Postaje mi mučno šta sve sviraju. Igrač Radnika gura loptu i počinje da pada pre nego je bilo kontakta. Treba da pitamo sudiju iz VAR sobe zašto nije upozorio arbitra. Teško mi je da komentarišem ove slučajeve. Ovde nema ni P od penala. Bilo bi dobro da nam sudije puste da čujemo da li je bilo komunikacije iz VAR sobe. Verovatno je i Srđanu Jovanoviću dosadilo da stalno reaguje. Ovo je morao da se umeša sudija iz VAR sobe i signalizira da nema penala. Sudija Milanović će jednog dana da se pita zašto ne može da napreduje. Dosuđen je penal jer su poslednji minuti i 2:0, da se zadovolje sve strane.

Istog dana Crvena zvezda je na svom terenu pobedila Čukarički rezultatom 3:0.

Prvi gol crveno-beli su dali već u prvim minutima utakmice, i to sa bele tačke nakon duela Uroša Spajića i Nemanje Tošića. Đurović smatra da je u ovoj situaciji oštećen Čukarički.

- Bio je upučen centaršut sa strane. Napadač Zvezde je za delić sekunde bio brži i uputio udarac bez ikakvog ometanja. Posle toga je došlo do sudara gavama sa Tošićem. Uvek bih savetovao da se to ne sankcioniše prekršajem, jer je bila zadovoljena fudbalska pravda.

U završnici meča je Zvezdi dosuđen još jedan jedanaesterac, posle prekršaja koji je skrivio Ognjen Vranješ nad Šerifom Endiajeom.

- Igrači u Srbiji jedva čekaju i najmanji kontakt da padnu, zgadiće nam fudbal. Fudbaler Čukaričkog je zakasnio sa intervencijom i sapleo igrača Zvezde koji je odmah pao posle tog dodira. Defanzivac je dužan da vodi računa da ne dođe do takvog kontakta, jer će napadač odmah to da iskoristi da padne. Sudijska odluka je bila ispravna. Bojim se da nas takvi lagani kontakti vode u pogrešnom pravcu kada je fudbal u pitanju - zaključio je Đurović.

Podsetimo, sudijski ekspert Zdravko Jokić je nakon prošlog kola izneo svoje viđenje da je Crvenoj zvezdi i protiv Novog Pazara dosuđen nepostojeći jedanaesterac.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TONČEV "PREPISAO" SAOPŠTENJE ZVEZDE: "Jovanović je kriv za poraz Radnika od Partizana"

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024

Saglasan je sa crveno-belima...Predsednik Radnika iz Surdulice Novica Tončev oglasio se posle meča protiv Partizana...Crno-beli su slavili (2:1) na jugu Srbije, a posle utakmice se priča o poništenom penalu za domaćina. Glavni arbitar je dosudio jedanaesterac za Radnik, ali nakon intervencije VAR...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.