Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 21:47

Partizan opet kreće po Rumuna kog je hteo pre tri zime, Zvezda mu letos nudila 400.000 evra

Sad se za Aleksandrua Kretua interesuje i Dinamo iz Zagreba

Posle ne baš slavne epizode Gabrijela Enakea (potrajao samo osam meseci), mogao bi Partizan da dobije drugog Rumuna u istoriji. I to u liku Aleksandrea Kretua.

U pitanju je zadnji vezni Maribora, kome krajem sezone (ostala četiri kola do kraja prvenstva Slavenije) ističe ugovor, pa će biti slobodan da potraži novu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sredu. A crno-beli obožavaju igrače za koje ne moraju da plate obeštećenje i prema informacijama medija u susedstvu jedni su od kandidata za njegov potpis.

Ne i jedini. Moraće čelnici Parnog valjka da budu izuzetno strpljivi, sjajnih pregovaračkih sposobnosti, ako misle da angažuju 29-godišnjeg defanzivnog veznog. Želi ga i zagrebački Dinamo, a pominje se obnovljeno interesovanje FCSB-a koji ga je hteo i u prethodnom prelaznom roku. Menadžer Aleksandrea Kretua je nedavno rekao kako njegov klijent ne planira da se vraća u otadžbinu (CSMS Jaši, Korvinul Honedoara i Poli Jaši), već da karijeru nastavi da gradi u inostranstvu. Možda zato što kontroverzni vlasnik FCSB-a Điđi Bekali još 2015. nije želeo da plati 500.000 za njegovu slobodu, već je CSMS Jašiju ponudio duplo manje.

Ovo nije prvi put da se Aleksandru Kretu nalazi na listi želja Partizana. U zimu 2018. tokom priprema ekipe na Kipru slovio je za rezervnu opciju za slučaj da propadnu pregovori sa Olimpijakosom po pitanju Saše Zdjelara. Na kraju je stigao Zlatni Orlić sa Novog Zelanda, Rumun ostao u Olimpiji iz Ljubljane, da bi samo dve sedmice kasnije prešao u Maribor. Interesovanje Parnog valjka je ostalo, moglo bi da se desi da Kretu ovog leta zameni baš Zdjelara, kome je, bez obzira na nedavni produžetak saradnje, otvoren put u inostranstvu.

Rumunski reprezentativac (četiri utakmice) je prošlog leta mogao da završi u Beogradu. Tad je bio u fokusu Crvene zvezde, čak mu je prvak Srbije ponudio godišnju platu od 400.000 evra, međutim, igrač je ostao na stadionu „Ljudski vrt“. Čak i zimus, mada se pominjalo da bi ga rado u ekipi videli Kluž ili turski Erzurum.

Za tri sedmice će biti slobodan...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.