Partizan odlučan da ostane na vrhu

Izvor: Politika, 08.Nov.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan odlučan da ostane na vrhu

Trener Rašović ističe rešenost igrača da od duela sa Donjim Sremom (17 č) okrenu stvari u svoju korist. – Bez „požutelog” Obradovića, a možda i Gulana i Ninkovića

Slabom igrom u 145. prvenstvenom „večitom derbiju” i porazom od komšija sa druge strane Topčiderskog brda (1:0) fudbaleri Partizana dospeli su u situaciju da ih juri >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „pola lige” i zato sebi ne smeju da dozvole novi kiks ukoliko žele da ostanu na čelu superligaške tabele. U današnjem meču u Humskoj s poslednje plasiranim Donjim Sremom (17 časova) nemaju izbor – moraju da pobede.

– Iza nas je turbulentna nedelja. To je uvek tako kada se izgubi od večitog rivala. Ova utakmica nam je veoma važna, jer želimo da ostanemo na prvom mestu – izjavio je šef stručnog štaba „crno-belih” Vuk Rašović.

Dodaje da je tokom nedelje obavljeno mnogo razgovora, da su analizirani „neki detalji” sa derbija, ali i da se na treninzima videla odlučnost igrača da okrenu stvari u svoju korist i da protiv tima iz Pećinaca osvoje sva tri boda:

– Znamo da su utakmice posle derbija najteže, ali imamo veliku odgovornost i moramo da pobedimo. Moraćemo da se „napnemo” da bismo napravili ono što svi želimo.

Za današnjeg protivnika je kazao da mu je ovo najlakša utakmica:

– Donji Srem je na dnu tabele. Igraće rasterećeno, motivisano i tražiti svoju šansu, jer nema šta da izgubi. Njima su ovakvi mečevi najslađi. Međutim, mi znamo kakve su naše obaveze i šta treba da uradimo. Pokušaćemo od prvog minuta da se nametnemo i vodimo utakmicu u smeru kojim želimo.

O tome što se igra bez publike, rekao je:

– Nije dobro kada se igra bez navijača. Pra puta sam igrao pred praznim tribinama i to su mi bile najduže utakmice. Vreme „sporije” prolazi kada nema navijača. Sa druge strane, moramo da radimo na edukaciji, da nam se incidenti više ne dešavaju, da na utakmice mogu da dođu čitave familije i da nemaju nikakve posledice.

Rašović tvrdi da ne razmišlja da li će žreb, koji će se obaviti u ponedeljak, odlučiti da se u četvrtfinalu Kupa ponovo sastanu „večiti rivali”. Naglasio je:

– Imamo mladu ekipu. I u derbi smo izašli sa igračima, koji su nam bili nosioci igre u napadu, a koji su 1992, 1994. i 1996. godište. To je zalog za budućnost. Siguran sam da će oni ubuduće doneti mnogo radosti našim navijačima. Potrebno je vreme da se neke stvari slože. Mislim da nije pravi trenutak da se analizira igrački kadar. Kada se završi polusezona videćemo šta ćemo i kako dalje i da li su nam potrebna pojačanja.

Trener „crno-belih” je potvrdio da je bilo i nediscipline, ali nije želeo da otkrije o kome se radi:

– Postojala je grupa igrača, koja se malo slobodnije ponašala. To su igrači, koji nisu bili u prvom planu i koji su izabrali pogrešan put da skrenu pažnju na sebe. Nisu poštovali klupsku disciplinu i zato su kažnjeni. Verujem da se to više neće ponavljati.

Na pitanje šta misli o izjavi predsednika Dragana Đurića, da trener ima punu podršku i da Partizan trenutno nema bolje rešenje, odgovorio je:

– Ne bih to komentarisao.

Vuk Rašović je zaključio da je bilo i težih situacija u kojima se klub nalazio i da su „crno-beli” iz njih izlazili kao pobednici. Nada se da će tako biti i sada. U današnjem meču neizvesno je učešće Nikole Gulana (povreda zadnje lože) i Nikole Ninkovića (tri dana bio bolestan), dok će sigurno izostati Milan Obradović, koji je pored autogola u „večitom derbiju” zaradio i četvrti žuti karton. 

Đ. Smiljanić

objavljeno: 09.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilićev jubilej pred praznim tribinama

Izvor: Sportske.net, 09.Nov.2013, 12:49

Kapiten fudbalskog kluba Partizan proslaviće važan jubilej na meču sa Donjim Sremom ali je poražavajuće to što su navijači divljanjem na 145. "večitom" derbiju učinili da on bude obeležen u tišini stadiona u Humskoj.

Nastavak na Sportske.net...

Čapljić posle ispuštenih 0:2 u Humskoj: Mnogo mi je žao momaka

Izvor: Blic, 09.Nov.2013

Donji Srem je bio na pragu senzacionalne pobede u Humskoj, ali je prokockao 0:2 protiv Partizana, pa je Vlado Čapljić, trener ekipe iz Pećinaca, posle poraza od 3:2 od aktuelnog šampiona izjavio da mu je žao igrača čiji je tim i dalje na dnu tabele Jelen Superlige..."Mnogo mi je žao momaka, i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.