Partizan obećava bolju igru

Izvor: Politika, 23.Jul.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan obećava bolju igru

Trener Rašović i kapiten Ilić uvereni da će srpski prvak večeras od 20.45 časova u Humskoj preskočiti Širak, prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Fudbaleri i stručni štab Partizana obećavaju znatno bolju igru u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 20.45 časova u Humskoj protiv jermenskog Širaka i pozivaju navijače da zajedno proslave pobedu i plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u dalje takmičenje. Pre nedelju dana srpski prvak je u Đumriju u poslednji čas izbegao poraz (1:1).

– Ne bih da se vraćam na prošli meč. Želim da gledam napred i tako smo i radili protekle nedelje. Na vreme smo dobili šamar i izvukli pouke. Očekujem totalno drugačiju utakmicu. Mogu da obećam u svoje ime i u ime igrača da se onakav meč i onakav pristup sigurno neće ponoviti. Siguran sam da ćemo biti na potrebnom nivou i jedva čekam da utakmica počne – izjavio je šef stručnog štaba Vuk Rašović.

Trener „crno-belih” najavljuje da će biti promena u timu:

– Šćepović ima problema i videćemo da li će biti spreman. U svakom slučaju promena će biti, ali ne velikih. Pre svega očekujem da pristup bude sasvim drugačiji, da delujemo mnogo povezanije, probojnije i da ćemo igrati za gol više. Neću da dozvolim da jedna slaba utakmica poremeti sve što smo uradili na pripremama.

Upitan da li će Partizan igrati sa dva napadača, odgovorio je:

– Možda i sa trojicom. Sve zavisi od toga kako neko doživljava određenu formaciju. Naša ekipa je izuzetno ofanzivna i u veznoj liniji i po bokovima. Naše opredeljenje je ofanziva i takvi ćemo i biti.

Bugarski reprezentativac Ivan Ivanov se vratio iz Bazela neobavljenog posla i ponovo konkuriše za mesto u timu.

– Saopštio mi je da je potpuno spreman. Tačno je da je situacija oko njegovog odlaska poremetila atmosferu, ali trenutno ne razmišljamo o kaznama i negativnostima. Koncentrišemo se da maksimalno pozitivno dočekamo revanš sa Širakom, koji nam je veoma bitan. Ivanov je igrač koji mnogo znači našoj ekipi. Jedan je od najiskusnijih u odbrani. Pored njega ostali igrači osećaju sigurnost. Potreban nam je i uveren sam da će i dalje u Partizanu biti na istom nivou kao i do sada – kazao je Rašović.

Na pitanje da li bi prihvatio da se revanš završi bez golova, rekao je:

– Ne. Želim da igramo, da napadamo, da pokažemo navijačima šta smo radili na pripremama i da dokažemo da smo potpuno drugačija ekipa od onog smo prikazali u prvoj utakmici. Želim da dajemo golove i da nas navijači nose do pobede koja nam je neophodna u ovom meču.

Kapiten Saša Ilić je kazao da su igrači gledali kasetu s prvog meča i da su videli mnogo grešaka:

– Potcenili smo rivala. Mislili smo da ćemo mnogo lakše izaći na kraj s njim i ostali dužni navijačima. Hoćemo da to ovog puta izgleda mnogo bolje, mnogo agresivnije i mnogo efikasnije. Imamo obavezu da dokažemo da je ono bio samo slab dan. Pozivam navijače da se zajedno radujemo pobedi i prolasku u dalje takmičenje.

Najstariji fudbaler Partizana tvrdi da „crno-beli” večeras neće srljati i zaključuje:

– Znamo da smo kvalitetnija ekipa od Širaka. Ukoliko ponovimo partije sa priprema neće biti nikakvih problema.

Pravdu u revanšu srpskog i jermenskog prvaka deliće arbitri s Kipra na čelu sa Joanisom Anastasijuom. Bolji iz ovog duela u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se sa uspešnijim iz dvomeča bugarskog Ludogoreca i slovačkog Slovana (prvi susret u Bratislavi 2:1 za domaćina).

Đorđe Smiljanić

-----------------------------------------------------------

Đemba Đemba i Obradović donose iskustvo

Na pitanje šta Partizan dobija dovođenjem Erika Đemba Đembe i Milana Obradovića, trener Rašović je odgovorio:

– Pre svega iskustvo. Imamo mnogo mladih igrača. Njima je u pojedinim trenucima utakmice potreban neko stariji na koga će se osloniti. Obradović će nam doneti neophodno iskustvo u zadnjoj liniji. Sa Đemba Đembom dobićemo čvrstinu u veznom redu. On je iskusan igrač. Odigrao je mnogo utakmica. Podsećam i da Mitrović ne može da igra na još dve utakmice, kao i da očekujemo da za 10 do 14 dana u formu potrebnu za takmičarske utakmice dođu i Malbašić i Grbić. Mislim da ćemo tada imati veoma dobar tim.

-----------------------------------------------------------

Knežević u Kragujevcu

Posle Eliomara Silve, koji je pozajmljen mađarskom Kečkemetu, i Branka Pauljevića prosleđenog u Radnički iz Niša, na „kaljenje” će i Filip Knežević. Nekadašnji član čačanskog Borca narednu sezonu provešće u Radničkom iz Kragujevca.

objavljeno: 24.07.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ (kvalifikacije): Biće mrak ako ne padne Širak

Izvor: Sportal.rs, 24.Jul.2013, 09:28

Zahvaljujući golu u smiraj meča "za zaborav" u Jermeniji, fudbaleri Partizana neće biti pod presijom da srljaju protiv Širaka u Humskoj, u revanš meču drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (20.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.