Partizan može na titulu samo ako su svi na maksimumu, Savo računa na sve igrače, šta je istina o Rajkoviću?

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan može na titulu samo ako su svi na maksimumu, Savo računa na sve igrače, šta je istina o Rajkoviću?

Pričao je trener Partizana i o Markecu i rasporedu, a, naravno, dao je svoj sud i o nastupu reprezentacije.

Trener Partizana Savo Milošević ocenio je da njegov tim može da sada se bori za titulu ako bude igrao na maksimumu, a komentarisao je i dolazak Lazara Markovića, zgusnut raspored, ali i reprezentaciju.

"Mislim da je Lazar u rangu pojačanja kakva su Bibras i Asano i možda i više >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od toga jer je Lazar igrao na najvišem nivou, u ozbiljnim klubovima i transferi koje je imao pokazuju kakav kvalitet ima. Naravno, trebaće i njemu neko vreme, nadam se kraće nego Asanu i Bibrasu, jer on je deo Partizana i sigurno da će mu period adaptacije biti kraći.

Ostaje nam da ga što pre vratimo u takmičarski ritam. Znamo da to neće biti ni malo lako, ali, bar što se Lazara tiče, ovaj zgusnuti raspored je dobar jer ćemo postepeno da ga uvodimo, a opet brzo u takmičarski ritam
", rekao je Milošević u razgovoru sa novinarima.

Trener Partizana bio je danas učesnik prijateljskog i memorijalnog teniskog turnira u čast Dejana Čurovića, svog nekadašnjeg saigrača i prijatelja.

Pošto javnost nema često priliku da se pojavljuje pred medijima, oni su iskoristili priliku da ga pitaju i za druge aktuelnosti, kao što je eventualni dolazak Rajkovića, o čemu se pričalo pred sam kraj prelaznog roka. Da li je postojalo interesovanje?

"Mogu da pričam u svoje ime. Bio sam i zainteresovan, čak i sa Rajkovićem pričao pre mesec i po dana, ali na žalost nismo uspeli to da završimo. Ne bih sad o detaljima, ali što se tiče mene i Partizana – da, interes je postojao", kaže Savo.

Ipak, Lazar Marković, Bibras Natho, vrlo ozbiljni igrači, a tu su i Asano, Tošić, Stojković, Miletić, Pavlović...Ima li Partizan sada tim za titulu?

"Izbegavao sam da se bavim prognozama, ne zato što imam strah ili što želim da izbegnem odgovornost, nego zato što su prognoze nezahvalne. Ono što sam uvek govorio je da ću nastojati da iz ekipe izvučem maksimum, to je naša obaveza i mislim da su svi mogli da vide od marta da to radimo konstantno.

Nekad se igra dobro, nekada lošije, ali momci daju maksimum. To je naša obaveza. Za koliko je to dovoljno – ne znam. Nisam prorok, ali ako damo svoj maksimum, sigurno ćemo biti u borbi za titulu i sigurno ćemo imati šanse da prođemo grupu u Ligi Evrope
", kaže Savo.

Čeka vas vrlo, vrlo gust raspored, hoće li biti rotacija i koliko?

"Mora biti rotacija, prosto je nemoguće ovo izgurati, čak ni sa 14-15 igrača. Tako i radimo, prethodna tri-četiri dana smo iskoristili da radimo sa ovim igračima koji su tu, jer znate da su mnogi sa reprezentacijama.

Računamo na svakog igrača, videli ste u svakoj utakmici pet minuta može da odluči, može jedan detalj da odluči. Svi igrači koji su registrovani mogu da u jednom momentu da donesu mnogo ekipi.

To sam rekao i njima, svi će nam biti potrebni, jer raspored nije ovakav samo u narednih 10-15 dana, mi nećemo imati nijednu slobodnu sredu do decembra: imamo prvenstvo, dve zaostale utakmice, kup, Ligu Evrope…praktično četvrtak-nedelja do decembra
", rekao je Milošević.

Društvene mreže su sastavni deo života svih ljudi, pa i igrača, jer sada navijači lako mogu da stupe u kontakt sa svojim ljubimcima. Probali su novinari da pitaju Sava kako se nosi kad neko kritikuje, često i oštro, njegove igrače, ali trener nije dopustio ni da se završi pitanje.

"Ja sam na prvoj konferenciji rekao da ni slučajno neću komentarisati društvene mreže. Ne pada mi na pamet, apsolutno, ni jednu informaciju. Neka pričaju šta hoće", jasan je Milošević.

Neizbežna tema je i poraz Srbije od Portugala kod kuće. Nije se utakmica ni "ohladila" pošteno, a jedni već misle da smo uradili sve što smo mogli i da je Portugal prejak, dok su drugi nezadovoljni i igrom i pristupom. Kako utakmicu vidi legenda reprezentacije, igrač sa 102 nastupa za svoju zemlju.

"Da odgovorim kratko, u jednoj rečenici: meni lično, za moj ukus je falilo energije i na terenu i na tribinama", sumirao je utiske.
Pogledaj vesti o: Savo Milošević

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

OTVORIO DUŠU Savo Milošević o Markoviću, Rajkoviću, “orlovima”…

Izvor: 011vodič.com, 08.Sep.2019

Dobar prelazni rok odradio je Partizan. Dovedeni su igrači Rome (Sadik), Olimpijakosa (Natho), Arsenala (Asano) i poslednjeg dana stigao je Lazar Marković, koji je bio član Liverpula. Trener Savo Milošević deluje zadovoljno.. Kvota naše kladionice na igru 0-2 gola u meču Letonija – Severna...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.