Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 18:52

Partizan je favorit za titulu! Rikardo prva violina, Jojić dirigent orkestra koji svira po notama Grobara (VIDEO)

U Humskoj 3:1 protiv Metalca za osam bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu

Ode Partizan na plus osam. Peva Halid Bešlić: „u meni jesen je, a u mojoj duši sad je proleće“, a isti stih mogu mirne duše da primene Grobari, pošto Humsku 1 greje temperatura aktuelnog, ali je subjektivni osećaj da je stiglo najlepše godišnje doba. Uz nadu Grobara da će maja 2022. na istom mestu proslaviti titulu.

Vesnik takvog scenarija je pobeda nad Metalcem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (3:1) u odloženoj utakmici petog superligaškog kola. Za aplauze (samo!?) oko 2.000 navijača i beg najvećem rivalu na bezbednu udaljenost, s tim da Parni valjak ima meč više. Pristojna prednost za uslove srpskog fudbala promovisala je ekipu Aleksandra Stanojevića u prvog favorita za naslov prvaka, jer je igrama i rezultatima taj status u dosadašnjem delu sezone apsolutno zaslužila.

Karakterišu je ubedljivo najbolji napad (42 gola), najuverljivija odbrana (danas matirana tek peti put) i najveći broj bodova (samo dva ispuštena, u večitom derbiju), te iako ima još maltene dve trećine prvenstva jasno je da su crno-beli u poziciji u kojoj nisu bili četiri godine.

Čak je ispalo da je trijumf nad sastavom iz Gornjeg Milanovca izvojevan teže nego većina prethodnih. Kako zbog grča i(li) nervoze domaćina, tako i zbog ofanzivnog pristupa sastava Žarka Lazetića, želje da se nadigrava, bude proaktivan, da u pojedinim delovima meča namuči favorita kao retko koja ekipa pre.

Apsolutni junak Partizanove pobede je – Rikardo Gomeš. Takvu silu u napadu odavno nije imao. Čak je momak sa Zelenortskih Ostrva ostavio utisak unapređene verzije sebe u poređenju sa izdanjima iz prvog mandata. Prva dva gola su njegova. U trenucima kad se rezultat lomio, kad je bilo neizvesno, Afrikanac je na svoja pleća preuzeo odgovornost i poveo ekipu napred. Najpre je na pas, u poslednje vreme sve raspoloženijeg, Miloša Jojića iz popravnog savladao Mateju Maslarevića (prethodno ga blokirao Filip Bačkulja), da bi početkom drugog dela naterao golmana Metalca da skrivi jedanaesterac (kažu da je Bibars Natho poslednji put promašio još u pionirima) i kao rukom odnese bojazan koja je polako počela da se uvlači na tribine posle ne baš sigurnog prvog dela.

Rikardo je prva violina (20 golova), ali je u ansamblu Aleksandra Stanojevića dirigentka palica u rukama Miloša Jojića. Centralni vezni igra zrelo, precizno, sigurno, a sve češće i učinkovito. Posle divnih akcija na gostovanju u Bačkoj Topoli i asistencije Gomešu, pokazao je da mu je tim iznad svega, jer je u kontri iniciranoj ispucavanjem golmana Aleksandra Popovića omogućio Bibarsu Nathu da postigne svoj drugi gol, iako je mogao sa da završi akciju. Zato, aplauzi publike kad je izašao.

Jednaki onima na račun Izraelca kao nagradu za njegova dva pogotka, Stanojeviću za proslavu 48. rođendana i celom Partizanu za meč posle kog mu je otvoren put, ako niša drugo, do zvanja jesenjeg prvaka.

Metalac je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, međutim, u Gornjem Milanovcu ne bi smeli da gledaju na tabelu fatalistički. Tim Žarka Lazetića ima i glavu i rep. Hoće da igra fudbal. Akcije su mu moderne. Izašao je na megdan lideru hrbaro, sa jasnom idejom kako da ga ugrozi, koristio brzinu Stefana Cvetkovića, upornost Jovana Vlalukina i otresitost Filipa Stuparevića. Čak je bivši član Voždovca pogodio cilj i nagovestio da gost generalno zaslužuje bolju poziciju u prvenstvu. Uopšte to nije tako loše kao što rezultat pokazuje.

Lazetićev sastav će imati priliku za iskupljenje u utorak protiv Napretka, Partizan za nastavak pobedničkog niza u nedelju kad Saša Ilić sa Čukaričkim dođe na isto mesto, a Lazar Lukić kad sledeći put bude delio pravdu šansu sudi „po knjizi“, jer je prevideo žute kartone Aleksandru Miljkoviću (povlačenje za dres s leđa), Nikoli Terziću (pokušaj simulacije penala) i crveni golmanu Mateji Maslareviću. Kompenzacija?

----------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ODLOŽENA UTAKMICA PETOG KOLA

PARTIZAN - METALAC 3:1 (1:1)

/Gomeš 7, Natho 52 penal, 68 - Stuparević 29/

Stadion: Partizana. Gledalaca: 2.000-Sudija: Lazar Lukić

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković (od 46. Živković), Miletić, Saničanin, Obradović (od 46. Urošević) – Zdjelar, Jojić (od 76. Šćekić) – Terzić (od 58. Jović), Pantić, Menig (od 46. Natho) – Rikardo.

METALAC (4-2-3-1): Maslarević – Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević – Stojić, Odada (od 76. Jočić) – Krajišnik (od 86. Milićević), Fićović (od 66. Đurić), Cvetković (od 86. Šarić) – Stuparević (od 76. Furtula).

----------------------------------

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.