Partizan ispustio važnu pobedu

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ispustio važnu pobedu

Košarkaši Partizana NIS poražen je od Nantera 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14) u dramatičnoj završnici i ugrozio šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Pobedu Nanteru doneo je Trenton Mičam poenima sa slobodnih bacanja šest sekundi pre kraja, a Dragan Milosavljević promašio je trojku za pobedu u poslednjoj sekundi.

Partizan je ponovo poražen na jednu loptu u Parizu (kao na oba meča na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << F4 2010. godine), a crno-bele su ovaj put koštale izgubljene lopte. Prodao ih je 22, od čega 20 tokom druge i treće četvrtine.

Partizan je Nanteru parirao sa 11 pogođenih trojki iz 21 pokušaja, a ponovo se ispostavilo da i odlična igra bekovske linije nije dovoljna za pobedu bez bar minimalne podrške centara.

Najbolji pojedinac crno-belih bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 16 poena (4/8 tri), 4 skoka i 3 asistencije. Po 12 poena imali su još Bogdan Bogdanović i Tarens Kinzi.

Podbacili su svi visoki igrači, standardno slabi bili su centri Dejan Musli i Đorđe Gagić sa po 4 poena i ukupno 10 skokova, a ovaj put je podbacio i Žofri Lovernj sa tek 6 poena (1/5 dva), 4 skoka i 4 izgubljene lopte.

Jedini klasični plejmejker Boris Dalo je odlično počeo sa pet poena u prvih pet minuta, ali je tu i stao. Domaćina je predvodio američki trio, meč-viner Trenton Mičam sa 14 poena i 4 skoka, dok su po 11 ubacili Dejvid Lajti, koji je imao i 8 skokova, te Vil Denijels uz 6 uhvaćenih lopti.

Partizan posle sedam kola u Evroligi ima samo jednu pobedu, a Nanter tri, pa će crno-belima biti veoma teško da se nađu među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju ukrajinski Budiveljnik 5. decembra. U četvrtak je u EL igrala i Crvena zvezda Telekom, koja je takođe nesrećno poražena od Makabija 78:76.

Tok meča Nanter - Partizan NIS:

Prvih pet minuta meča u Parizu obeležio je potpuni rezultatski egal (11:11), iako je domaći tim dominirao u skoku (5-1). Igru crno-belih nosio je domaći igrač, Boris Dalo sa 5 poena. Partizan je u prvoj četvrtini češće šutirao za tri nego za dva, i to je donelo rezultat, ali bez lakih poena crno-beli nisu uspeli da steknu više od dva poena prednosti – 19:17.

Partizan dobro počinje drugi period, stiče četiri poena prednosti (21:17), ali onda ulazi u problem sa šutem. S druge strane razigrao se Lajti i sa pet poena predvodio seriju Nantera 12:2 za preokret na 29:23. Ovaj nalet domaćina je dva minuta pre kraja poluvremena prekinuo Kinzi, prvom trojkom za crno-bele u drugom periodu. Usledila je i trojka Milosavljevića za 31:29, ali sa druge strane nije bilo rešenja u odbrani za Lajtija, pa je Nanter otišao na poluvreme sa 35:29.

Drugo poluvreme otvoreno je sa po trojkom na obe strane, da bi crno-beli dobrom odbranom stigli do kontre i lakih poena. Potom Danijels gubi loptu i dobija tehničku grešku zbog protesta, što Partizan korsti i vraća se na samo koš zaostatka 38:36. Međutim, Nzuli vraća Nanter trojkom u život, Partizan propušta dva dobra napada da se vrati u egal, ali promašaje ispravlja Milosavljević trojkom za novi povratak na koš zaostatka.

Nakon serije grešaka na obe strane u narednom minutu, Milosavljević pogađa svoju treću trojku za preokret na 42:41. Partizan je nastavio da se muči u pozicionom napadu, ali su Milosavljević i Kinzi trojkama sprečili domaćina da ponovo stekne osetniju prednost – 47:47.

Crno-beli sjajno otvaraju poslednji period, Bogdanović se konačno uključio u šutersku liniju i sa pet poena doneo preokret, a Partizan koristi i nekoliko promašaja rivala te laganim poenima Gagića beži na maksimalnih 55:49. Međutim, Francuzi se konsoliduju na tajm-autu i prave ekspresnu seriju 8:0 za novi preokret rezultata.

Nakon tri i po minuta agonije crno-belih bez poena, stvar je spasao Bogdanović koji preko ruke rivala postiže trojku u finišu napada za nastavak niza preokreta (59:58). Nanter propušta dva napada, a crno-beli to jedva koriste, ponovo preko sjajnog Milosavljevića koji pogađa još jedan težak šut. Francuzi uzvraćaju poenima iz ofanzivnog skoka, a Partizan gubi loptu pred poslednjih 60 sekundi.

Nanter kreće u važan napad posle tajm-auta, Partizan je dobro postavio odbranu pa Foster promašuje šut za oko osam metara. Međutim, Bogdanović poklanja loptu rivalu očajnim pasom i domaćin dobija napad za pobedu. Milosavljević pravi faul 6 sekundi pre kraja, a Trenton pogađa oba penala za 62:61.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.