Partizan iskoristio Arenu – crno-beli na korak od titule

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 22:10

Partizan iskoristio Arenu – crno-beli na korak od titule

Košarkaši Partizana slavili su i u drugoj utakmici finalne serije ABA lige protiv Crvene zvedze sa 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16).

Crno-beli su tako sada na korak od osvajanja titule u ABA ligi.

U pobedničkoj ekipi je prednjačio Džejms Naneli sa 15 poena, isto toliko je imao i Alen Smailagić, Matijas Lesor je sakupio 13 poena.

Kod Crvene zvezde se istakao Nemanja Nedović sa 21 poenom, Ognjen Dobrić ja imao 11 poena.

Totalno suprotno prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poluvreme smo gledali večeras u odnosu na prvi meč od pre dva dana. Sada je početak utakmice bio dosta tvrd i niko u prvoj četvrtini nije imao neku veliku prednost.

Tokom prvog kvartala crno-beli su imali prednost na svojoj strani, ali crveno-beli su bili dosta odbranbrano angažovaniji i to se dosta odrazilo na rezultat na semaforu.

Konstatno su crno-beli imali prednost u prvoj četvrtini, a najviše je iznosila šest poena razlike. Velika razlika u odnosu na prvu utakmicu je bolja igra Crvene zvezde u dobrani, i to je jasan razlog što je Zvezda održavala razliku.

To se okranulo u drugom periodu gde je Crvena zvezda imala u nekoliko navrata prednost od jednog poena prednosti, ali deluje da su košarkaši Partizana držali priključak i kontrolisali rezultat.

Prvo poluvreme je ostalo u znaku Alena Smailagića i Nemanja Nedovića koji su ubacili po 15 poena.

Drugo poluvreme je bilo u znaku košarkaša Partizana koji su bili precizniji sa linije za tri poena, pogotovo se to može reći za Džejmsa Nanelija koji je upisao veoma bitne poene u odsudnim trenucima.

Sem Nanelija je bitne poene je upisao i Danilo Anđušić koji je takođe pogađao kada je trebao. U ovoj pobedi crno-belih veliki udeo je imao i Joanis Papapetru koji je pogađao u veoma bitnim trenucima i to uglavom iz reketa.

Partizan je samo povećavao prednost kako je utakmica odmicala, a tome su dosta doprineli i promašeni otvoreni šutevi Crvene zvezde i izgubljene lopte Luke Mitrovića. Pokušavala je Crvena zvezda da se vrati, ali jednostavno je Partizan bio spretniji i bolji u trenucima kada se utakmica lomila.

Na kraju je Partizan slavio sa 87:78 i tako im sada nedostaje još jedna pobeda kako bi osvojili titulu u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smailagić: Odbranili smo domaći teren

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Košarkaš Partizana Alen Smailagić govorio je posle pobede njegovog tima u drugoj utakmici finalne serije ABA lige sa 87:78...Centar crno-belih je odigrao dobru utakmicu i bio jedan od najzaslužnijih što je Partizan slavio i na drugoj utakmici..."Odbranili smo domaći teren, sad treba da idemo u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.