Partizan ili Zvezda – ko dobija prvi derbi?

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ili Zvezda – ko dobija prvi derbi?

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u subotu od 17 sati igraju prvi večiti derbi u novoj sezoni u okviru devetog kola ABA lige.

"Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da vodiš jednu od ekipa u duelima Partizana i Crvene zvezde ili Panatinaikosa i Olimpijakosa. To je ono… Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Slušao sam mnoge priče, ali ne bih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << želeo da filozofiram, nego da doživim, da uživam u svakoj sekundi, kako bih jednog dana mojoj deci mogao da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg ukusa", rekao je između ostalog trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Crveno-beli su trenutno lideri na tabeli sa maksimalnih 8-0, dok su crno-beli na po četiri pobede i četiri poraza.

"Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca, u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou", kaže trener Zvezde Milan Tomić.

Utakmica je važna za oba tima. Sa rezultatskog aspekta, verovatno više za Partizan, ali i Zvezda će biti motivisana da popravi utisak jer je u Evrokupu vezala tri poraza dvocifrenom razlikom.

Partizan i Zvezda su do sada odigrali 36 mečeva u ABA ligi, a crno-beli vode sa 20-16.

Izvor: Sport Klub Youtube
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.