Tomić: Na Partizan borbeno i sa puno pameti

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Na Partizan borbeno i sa puno pameti

Kapiten Branko Lazić smatra da on i saigrači u subotu treba da ponove partiju za kakvu su već pokazali da su sposobni.

Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju ekipi Partizana NIS u utakmici 9.kola ABA lige jtd.

Meč koji otvara ovu rundu takmičenja pred dvonedeljnu pauzu koja sledi zbog obaveza nacionalnog tima, igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 17 časova.

Ovo je prvi susret gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rivala posle polufinala srpske Superlige u kojoj su crveno-beli slavili rezultatom 2:0.

Pred ovaj meč ekipa Crvene zvezde mts zauzima prvo mesto na tabeli bez poraza, a trener Milan Tomić nema problema sa povredama igrača, imože da računa na sve raspoložive snage:

Milan Tomić, trener KK Crvena zvezda mts:

"Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca, u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou", rekao je trener crveno-belih.

Branko Lazić, kapiten KK Crvena zvezda mts:

"Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odličivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno je da odigramo našu igru i ponovimo neke dobre utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvrsto u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu", rekao je kapiten crveno-belih koji ima veliko iskustvo igranja ovakvih mečeva u kojima je akter još od 2011. godine.

Ovo će biti 36. duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda mts je zabeležila 16 pobeda, u prethodnoj sezoni, oba duela u regularnom delu takmičenja dobili su crveno-beli.

Nakon ove utakmice, sledi dvonedeljna pauza, a naredni protivnik biće ekipa Zadra 9. decembra na domaćem terenu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prvi večiti derbi sezone

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 08:42

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju prvi ovosezonski večiti derbi u meču 9. kola ABA lige. Duel u hali "Aleksandar Nikolić" igra se od 17.00 časova. Tok meča pratite na našem portalu. . Crvena zvezda je prva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.