Partizan dve do tri nedelje bez Marića

Izvor: Blic, 08.Jan.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan dve do tri nedelje bez Marića

Aleksandar Marić, najkorisniji igrač Evrolige i centar Partizana, pauziraće dve-tri nedelje zbog povrede kolena. Marić je povređen na utakmici devetog kola Evrolige u kojoj je Partizan pobedom nad Lijetuvos Ritasom (97:67) izborio plasman u Top 16 fazu ovog takmičenja.

Klupski doktor crno-belih Mladen Maksić rekao je da je posle pregleda konstatovano da povreda koju je Marić zadobio na susretu sa Lijetuvos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ritasom u utorak u Evroligi nije toliko ozbiljna koliko se u prvi mah činilo.

- Magnetna rezonanca dala je ohrabrujuće rezultate. U naredna 24 sata će se obaviti još jedan pregled koji će definitivno dati sliku o povredi i načinu njenog saniranja. Radi se o povredi kolateralnog medijalnog ligamenta, a njegov povratak na teren se očekuje za dve do tri nedelje - istakao je Maksić.

Sigurno je da će Marić propustiti poslednji meč prve faze Evrolige, sa Olimpijakosom u Atini, a možda i prvu utakmicu Top 16 faze 27. januara.

Žreb Top 16 Evrolige će biti obavljen u ponedeljak, a crno-beli će se naći u drugom ili trećem šeširu.

Inače, kad je reč o devetom kolu, košarkaši Olimpijakosa i Makabija, Miloš Teodosić i Čak Eidson, najkorisniji su igrači devetog kola Evrolige.

Srpski reprezentativac je meč završio sa 17 poena (2-4 za dva, 3-4 za tri, 4-5 penali), 12 asistencija, četiri skoka, tri ukradene lopte i indeksom korisnosti 34. 29-godišnji Eidson je ubacio 23 poena (5-8 za dva, 1-3 za tri, 10-12 penali) uz četiri skoka, četiri asistencije, tri ukradene lopte i indeks korisnosti 34, kao i Teodosić.

Treće mesto na listi najkorisnijih igrača kola zauzima Kžistof Lavrinovič iz Montepasikija, dok četvrtu poziciju dele Slavko Vraneš iz Partizana i Džastin Doelman iz francuskog Orleana. Šampion Srbije je zabeležio ogroman uspeh trijumfom nad Lijetuvos Ritasom rezultatom 97:67, čime je osigurao mesto među 16 najboljih timova u Evroligi četvrtu godinu zaredom.

Sjajnu partiju u sredu u Pioniru prikazao je i Aleksandar Rašić koji je najbolji strelac devetog kola takmičenja. Plejmejker crno-belih ubacio je 26 poena. Miloš Teodosić je najbolji asistent sa 12 uspešnih dodavanja, dok je Viktor Hrijapa iz moskovskog CSKA prvi na listi skakača sa 14 skokova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.