Partizan bolji od Ritasa za treću pobedu u Evrokupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji od Ritasa za treću pobedu u Evrokupu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Viljnusu ekipu Ritasa sa 66:61 (17:18, 17:12, 16:18, 16:13) u trećem kolu Evrokupa i sa maksimalnim učinkom zadržali vodeću poziciju u B grupi.

To je prva pobeda Partizana protiv proslavljenog litvanskog tima posle šest uzastopnih poraza, a ujedno i revanš za prošlu sezonu, kada je Ritas prvi put slavio u Beogradu.

Nakon ovog uspeha crno-beli su stekli velike šanse da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja, za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će im u preostalih sedam kola biti dovoljne tri, a možda i dve pobede.

Utakmica u Viljnusu nije bila dopadljiva za oko, prava ratnička, jer su oba tima gotovo svu koncentraciju trošila na igru u odbrani, pa su i Partizan i Ritas napravili veliki broj grešaka u napadu i imali loše procente šuta.

U takvom pristupu igri Partizan je u svemu bio malo bolji. Crno-beli su uspeli da zaustave odlične litvanske šutere, pa je Ritas ubacio svega 37 odsto pokušaja za dva poena, dok su izabranici Andree Trinkjerija poentirali skoro pri svakom drugom šutom za dvojku.

Odličnim preuzimanjem u odbrani košarkaši Partizana su naterali protivnika na 17 izgubljenih lopti, a imali su i skok više u napadu i sve to, kada se sabere, donelo je uspeh crno-belima.

Jedino čime Trinkjeri sigurno neće biti zadovoljan je podatak da su njegovi igrači pogodili tek svako drugo slobodno bacanje. U ovako tvrdim utakmicama na mali broj poena to obično napravi razliku, ali večeras - na sreću Partizanovi igrača - to nije bio slučaj.

Utakmica je rešena u poslednja dva minuta, a konačno je "prelomio" Nemanja Gordić pogođenom trojkom minut pre kraja. Partizan je, međutim, dosta ranije propustio priliku da uđe u mirniju završnicu, jer je sredinom treće četvrtine imao vođstvo od devet poena i dva napada da ode na dvocifren prednost, koja nije iskoristio.

Usledio je veliki pad u igri crno-belih i Ritas je serijom od 11:0 preokrenuo rezultat i poveo, ali je Trinkijeri uspeo da stabilizuje ekipu, koja je u poslednjoj četvrtini kontrolisala igru i rezultat.

U narednom kolu Partizan će dočekati Lokomotivu iz Kubanja.

Ritas: Sirvidis 2, Bičkauskis, Gedraitis, Holovej 5, Kruz 15, Ehodas 2, Girdžiunas 3, Bendžius 15, Blaževič 4, Kairis 10, Berstou 5, Butkevičius.

Partizan: Volden 7, Zagorac 7, Pejdž 17, Gordić 13, Parahovski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević 5, Janković 4, Pejners 2, Mozli 11.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.