Partizan - Rekonstrukcija počinje od zadnje linije!

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Rekonstrukcija počinje od zadnje linije!

Veliki remont čeka "Parni Valjak" ovoga leta, a rekonstrukcija tima počeće promenama u zadnjoj liniji.

Nakon jedne od najslabijih sezona u novijoj istoriji Partizana u Humskoj planiraju rekonstrukciju tima koja će biti sprovedena pod dirigentskom palicom Sava Miloševića.

Odbrana je bila jedna od jačih stavki u prošlosezonskoj igri Partizana, ali je rekonstrukcija zadnje linije takođe planirana i deluje da bi u njoj moglo da bude napravljeno dosta promena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

GOLMANI:

Krenimo od pozicije golmana na kojoj je neprikosnoven Vladimir Stojković. Tu promene ne treba očekivati jer Savo Milošević želi na golu čoveka koji ima 84 nastupa u dresu sa državnim grbom i koji bi trebalo da bude novi kapiten Partizana nakon povlačenja Saše Ilića.

Problem je što Partizan na platnom spisku ima još Filipa Kljajića, Nemanju Stevanovića (pozajmljen Čukaričkom), Marka Jovičića (pozajmljen Hibernijansu) i Aleksandra Popovića, tako da će neko sigurno biti prekobrojan i zbog toga se očekuje da se problem rešava transferima, a ne pozajmicama kakav je do sada bio slučaj.

DESNI BEKOVI:

Baš kao što je Vladimir Stojković samo u slučaju suspenzije ili povrede prepuštao svoje mesto među stativama, tako je i Nemanja R. Miletić iz startne postave izostajao samo kada je to bilo moranje.

"Ćelavi" se pokazao kao jedan od najboljih pojedinaca u timu Partizana tokom prethodne sezone i to potvrđuje činjenica da je dogurao do dresa sa državnim grbom.

Problem je u tome što najbolji privlače pažnju stranih klubova i zbog toga ne treba da čudi ako Nemanja R. Miletić ovog leta "digne sidro", a Partizan naplati njegove dobre partije. Spekuliše se da su crno-beli spremni da ga puste ukoliko u Humsku stigne ponuda teška 1.500.000 evra!

Foto: Sportske.net/Nikola Krstić

Teško da će u slučaju odlaska Nemanje R. Miletića prekaljeni Miroslav Vulićević biti opcija za Sava Miloševića, ali crno-beli imaju nekoliko desnih bekova na pozajmicama. Gabrijel Enake i Luka Cucin trebalo bi da se jave na prozivku sredinom juna, a tu je i Jovan Vlalukin iz Teleoptika. Od trenera zavisi da li će neko od njih trojice naredne sezone biti deo prvog tima.

Recimo i to da se, kao i u prethodnim prelaznim rokovima, ponovo piše o mogućem povratku Nikole Aksentijevića koji je proleće proveo u kruševačkom Napretku.

ŠTOPERI:

Gledajući "roster", Savo Milošević ima dovoljno opcija na štoperskim pozicijama, ali bi upravo tu moglo da dođe do velikih promena iz različitih razloga.

Mladi štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković privlače pažnju stranih klubova i na njima bi Partizan mogao da zaradi ovoga leta. Kada već govorimo o mladim igračima, na vratima prvog tima nalazi se i Bojan Balaž koji je takođe na meti velikih evropskih klubova.

Pored pomenute trojice na raspolaganju su iskusni Bojan Ostojić i Mark Valijente, s tim što je Španac blizu odlaska, dok bi junaku finala Kupa trebalo da bude ponuđen novi jednogodišnji ugovor.

Jasno je da u slučaju odlaska Valijentea i barem jednog iz grupe mlađih štopera Partizan mora da se pojača, a prethodnih dana spekulisalo se sa imenima Uroša Vitasa (Irtiš Pavlodar), Đorđa Crnomarkovića (Radnički Niš) i Dominika Dinge (Ural).

Kako trenutno stoje stvari, štoper Urala najbliži je Humskoj.

LEVI BEKOVI:

Pozicija uz levu aut liniju dugo je predstavljala problem za Partizan i mnogi smatraju da se crno-beli i dalje ne poseduju adekvatno rešenje na tom mestu u timu iako su Savo Milošević i njegovi prethodnici imali trojicu igrača na raspolaganju.

Nemanja (G) Miletić je stekao status starosedeoca, ali se čini da je od dolaska Sava Miloševića pao u drugi plan. Prednost su dobijali Slobodan Urošević i Zlatan Šehović i sigurno će neko od njih dvojice i sledeće sezone konkurisati za mesto u startnoj postavi.

Ostaje samo da se vidi hoće li crno-beli angažovati još jednog levog beka jer se pisalo da je Milošević "pikirao" Dejana Žunića koji je sezonu proveo u drugom timu Bazela.

Zimus je bio aktuelan i Ivan Obradović, ali je iskusni defanzivac odlučio da ostane u Anderlehtu koji je nedavno napustio kao slobodan igrač. Reklo bi se ipak da Obradović više nije opcija za crno-bele.

Veliko spremanje predstoji, a kako je Savo Milošević rekao da će njegova biti poslednja u prelaznom roku, navijačima ostaje da se nadaju da će trener napraviti dobar posao prilikom sklapanja odbrane za nastupajuću sezonu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.