Partizan, Radnički i Vojvodina traže strane sudije za Kup, ne i Zvezda!

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Dec.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan, Radnički i Vojvodina traže strane sudije za Kup, ne i Zvezda!

Partizan, Radnički i Vojvodina zatražili su od Vaterpolo saveza Srbije da za finalni turnir Kupa Srbije (12. i 13. januara) angažuje sudije iz inostranstva. Četvrti učesnik završnog turnira, Crvena zvezda dobila ponudu da podrži taj zahtev, ali je odbila.
U Srbiji ne postoji dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija, koji mogu da izdrže pritisak tako jakog turnira. Zato tražimo angažovanje neutralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sudija iz inostranstva – stoji u pismu tri kluba upućenom VSS
Osim crveno–belih, protiv je i VSS.
Odmah sam odgovorio klubovima da takvu ideju ne podržavam. Oni smatraju da naše sudije ne mogu da izdrže pritisak takvog takmičenja, da nemaju potrebni kvalitet, a sve u cilju zaštite regularnosti. Međutim, imamo i sudije i delegate koji su uspešni na međunarodnoj sceni. Siguran sam da mogu dobro da obave posao – rekao je predsednik VSS Velibor Sovrović.
Prvi čovek srpskog vaterpola upitao se da li će takvi zahtevi biti podneti i za svaki derbi ili za plej–of:
Ako kao ozbiljna organizacija ne možemo sami da vodimo takmičenje pokazaćemo da ne cenimo sebe, a onda nas neće ceniti i drugi. Neka svako od uprava klubova preko delegata, sudija, trenera i igrača rade svoj posao kako treba biće u redu. U suprotnom ni stranci nam neće pomoći.
On je dodao da će na konferenciji uoči Kupa Srbije, 10. januara, bude javno žrebanje sudija i delagata. Domaćin finalnog turnira Kupa Srbije biće Partizan, koji brani trofej.
Zvezda je odbijanje predloga tri kluba obrazložila sledećim rečima:
Ti klubovi su se prvo sve dogovorili, a onda nam ponudili papir da potpišemo. Za nas je to glupost! Imamo ligu za koju kažemo da je među najjačima na svetu, imamo takav rejting na međunarodnoj sceni, a nemamo arbitre. To nije stvar klubova. Bojim se da ia svega stoji neka druga priča – rekao je prvi čovek Zvezde Viktor Jelenić.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Vaterpolo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VATERPOLO: Partizan, Radnički i Vojvodina hoće strane sudije u finalu kupa, Zvezda i VSS protiv!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Dec.2012

Tri kluba ocenila su da Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija koji mogu da izdrže pritisak tako važnog turnira

Nastavak na Telegraf.rs...

Tri kluba traže strane sudije

Izvor: B92, 29.Dec.2012

Tri učesnika završnog turnira Kupa Srbije u vaterpolu, Partizan, Radnički i Vojvodina, tražili su od Vaterpolo saveza Srbije da mečeve vode strane sudije...Najbolji srpski klubovi boriće se 12. i 13. januara za prvi trofej u sezoni a atmosferu podgreva pismo tri kluba čelnicima Saveza...Četvrti...

Nastavak na B92...

Partizan, Radnički i Vojvodina traže strane sudije, Zvezda neće

Izvor: Press, 30.Dec.2012, 00:21

Četvrti učesnik fajnal-fora, ekipa Crvena zvezde, nije podržao ovu ideju, a sa zahtevom tri kluba takođe se ne slažu čelnici srpskog vaterola.. – U Srbiji ne postoji dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija, koji mogu da izdrže pritisak tako jakog turnira. Zato tražimo angažovanje neutralnih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.