VATERPOLO: Partizan, Radnički i Vojvodina hoće strane sudije u finalu kupa, Zvezda i VSS protiv!

Tri kluba ocenila su da Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija koji mogu da izdrže pritisak tako važnog turnira

  • 1

Vaterpolo klubovi Partizan, Radnički Kragujevac i Vojvodina zatražili su od Vaterpolo saveza Srbije da za finalni turnir Kupa Srbije, koji će biti odigran 12. i 13. januara, angažuje strane sudije. Ponudu da podrži zahtev dobio je i vaterpolo klub Crvena zvezda, ali se oni nisu saglasili s tim.

U pismu tri kluba upućenom VSS ističe se da u Srbiji "nema dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija, koji ne mogu da izdrže pritisak tako jakog turnira". Zato je i zatraženo angažovanje neutralnih sudija iz inostranstva.

Očekivano, protiv je i Vaterpolo savez.

- Odmah sam odgovorio klubovima da takvu ideju ne podržavam. Oni smatraju da naše sudije ne mogu da izdrže pritisak takvog takmičenja, da nemaju potrebni kvalitet, a sve sa ciljem zaštite regularnosti. Međutim, imamo i sudije i delegate koji su uspešni na međunarodnoj sceni. Siguran sam da mogu dobro da obave posao - izjavio je Velibor Sovrović, predsednik Vaterpolo saveza, koji se pita i da li će sličnih zahteva biti za svaki derbi i kad dođe vreme za plej-of.

- Ako kao ozbiljna organizacija ne možemo sami da vodimo takmičenje, pokazaćemo da ne cenimo sebe, a onda nas neće ceniti ni drugi. Neka svaka uprava kluba preko svojih delegata, sudija, trenera i igrača radi posao kako treba i biće u redu. U suprotnom, ni stranci nam neće pomoći - smatra predsednik VSS.

Sovrović je rekao da će 10. januara biti obavljen žreb kojim će biti odabrane sudije i delegati.

Domaćin finalnog turnira je Partizan, branilac trofeja.

Viktor Jelenić izneo je stav beogradskih "crveno-belih".

- Prvo su se klubovi sve dogovorili, a onda nama dali papir da potpišemo. Za nas je to glupost! Imamo ligu za koju kažemo da je među najjačima na svetu, imamo takav rejting na međunarodnoj sceni, a nemamo arbitre. Bojim se samo da iza svega ne stoji neka druga priča - ocenio je predsednik Zvezde.

(Telegraf.rs / Izvor: "Sportski žurnal")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    30. decembar 2012 | 17:48

    Dzaba se svadjate,jos 2-3 godine i ovaj sport se ukida i zvanicno!Koga jos zanima ,ko jos igra v.polo!?bivsa juga i madjari!nego zao mi ovih domacih - turskih konjanika,bas se ponadali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA