Pala i Voša, derbi rešen u prvom minutu!

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala i Voša, derbi rešen u prvom minutu!

Partizan pobedio i Vojvodinu. Derbi 32. kola plej-ofa Superlige Srbije rešen posle samo 33. sekunde golom Uroša Đurđevića.

Partizan je prvi!

Na tom mestu ostaće dok Crvene zvezda, glavni i od danas jedini konkurent u borbi za titulu, ne odigra svoj duel 32. kola Superlige u Kruševcu. Poraz i nerešen rezultat "večitog" rivala zadržao bi crno-bele na prvom mestu. Posle mnogo, mnogo vremena...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Partizan - Vojvodina 1:0 (1:0)!

Novosađani su do ovog kola mogli da se pohvale podatkom da su jedini klub u Superligi Srbije koji ove sezone nije izgubio od "parnog valjka", ali od subote posle podne i oni se nalaze na spisku poraženih.

Derbi je rešen već u 33. sekundi. Napadački trio crno-belih izveo je akciju kojom je matiran Emil Rockov. Lenadre tavamba je na desnoj strani pronašao Leonarda, Brazilac se driblinog oslobodio čuvara, video slobodnog Uroša Đurđevića u sredini, na ivici peterca, usledio je pas i sigurna realizacija mladog napadača.

Đurđević i Leonardo su ponovo izjednačeni na vrhu liste strelaca. Obojica su postigli po 19 golova!

Partizan je u prvom delu imao još nekoliko akcija koje su "mirisale" na gol, ali ni Vojvodina, posle lošeg početka, nije bila baš bezopasna. Vladimir Buač imao je vatreno krštenje na klupi "lala" posle iznenadne ostavke, veče pred utakmicu, Aleksandra Veselinovića.

Partizan je upisao i 29. uzastopnu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima. Prekinuo je i niz primanja golova, jer su crno-beli, na prethodne četiri utakmice pobeđivali, ali je odbrana "valjka" svaki put po jednom kapitulirala.

Vojvodina će već u sredu uzvratiti domaćinstvo Partizanu na "Karađorđu", u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Uskoro opširnije...

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir - Radin, Kosović, Janković (od 57' Đuričković), Leonardo - Tavamba (od 70' Ilić), Đurđević (od 90' Đilas).

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Paločević, Vukasović - Malbašić, Meleg (od 65' Jovančić), Knežević (od 55' Zličić) - Trujić (od 80 Đorđević).

IZ MINUTA...

70' Prekid je u Humskoj zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana.

63' Nema prilika za sada. Partizan kontroliše situaciju na terenu i ne rizikuje mnogo.

57' Petar Đuričković dobija priliku umesto Marka Jankovića.

49' Prilika za Trujića. Bivši fudbaler Partizana imao je situaciju "jedan na jedan" sa Kljajićem, na leđima mu je bio Miroslav Vulićević, što je omelo fudbalera Vojvodine da postigne gol. Došlo je i do kontakta, ali Mažić je smatrao da nema elemenata kod starta kapitena crno-belih za penal.

- Nema promena, sastavi su isti kao i na početku utakmice.

Kraj prvog poluvremena, zasluženo vođstvo crno-belih stečeno još u 33. sekundi utakmice.

43' Posle dosta vremena prilika za Partizan! Tavamba je uputio "oštru" loptu u petarac, ali Đurđević nije uspeo da je prihvati. Mladi napadač je u narednom napadu pokušao atraktivno da savlada Rockova, međutim šutirao je pored gola.

LISTA STRELACA

Leonardo 19

Đurđević 19

Ognjen Mudrinski 14

Filip Malbašić 14

.

.

.

36' Filip Malbašić je u padu zahvatio loptu glavom, ali nije imao sreće da pogodi okvir gola. Vojvodina je sada ravnopravni rival i sve više je na polovini Partizana.

17' Vojvodina opasno preti. Bogdan Planić je imao odličnu šansu posle kornera, zahvatio je loptu glavom na "drugoj stativi", ali je pogodio spoljni deo okvira gola. Mogli su Novosađani do izjednačenja.

14' Velika šansa za Partizan, ali je Đurđević promašio loptu! Vrlo lepo su kombinovali crno-beli, Leonardo je prebacio loptu do Tavambe, a ovaj iz prve pokušao da pronađe strelca prvog gola u sredini, uspeo je, ali Đurđević nije uspeo da odigra kako je želeo i prilika je propala.

10' Vojvodina je prvi put ušla u šesnaesterac Partizana i izborila korner. Posle udarca iz ugla Paločević je pogrešio.

7' Puškarić ruši Đurđevića uz aut liniju i dobija žuti karton. Milorad Mažić, glavni sudija u Humskoj, nije mu oprostio oštar start.

GOOOL!

1' Uroš Đurđević! Tavamba je poslao loptu na levu stranu, Leonardo je posle driblinga vratio u srce kaznenog prostora, a tamo je spreman bio golgeter Partizana. Igrao se 33. sekund kada je "parni valjak" poveo.



Izvor: YouTube

-  Počela je utakmica!

- Vreme idealno, oko 13 stepeni Celzijusa.

- Preko 10.000 navijača u Humskoj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.