PORAZ PARTIZANA USPORIO SRPSKE KLUBOVE: Evo šta treba da se “namesti” za direktno mesto u Ligi šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 09:37

PORAZ PARTIZANA USPORIO SRPSKE KLUBOVE: Evo šta treba da se “namesti” za direktno mesto u Ligi šampiona

Neizvesna borba.

Crvena zvezda je remizirala u gosima sa Mitjilandom (1:1) u Ligi Evrope, Partizan je poražen od Genta na svom terenu (0:1) u Ligi konferencija, ali Srbija je ostala na 12. mestu UEFA rang liste za nacionalne koeficijente.

Jasno je da je naša zemlja vrlo blizu da od sezone 2023/24 ima pet predstavnika u Evropi, od toga dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Istina, Belgija se približila Srbiji (29.125 – 28.600), ali olakšavajuća okolnost je što dva tima u borbi za Ligu šampiona donosi plasman do 15. mesta UEFA rang liste.

Problem je što su Ukrajinici odmakli Srbiji u trci za pociju broj 11, koja donosi direktnog učesnika elitnog klupskog takmičenja. Ukrajina ima 31.000 koeficijent, a Srbija 29.125, što nije mala razlika i teško je nadoknaditi s obzirom na to da Ukrajince u Evropi predstavljaju Dinamo kijev, Šahtjor i Zorja.

Ohrabrujhuća vest u trci sa ukrajinskim klubovima je što su srpski predstavnici Crvena zvezda i Partizan na dobrom putu da obezbede i evropsko proleće, dok su timovi najvećeg rivala za 11. mesto na pragu eliminacije iz Lige šampiona, odnosno Lige konferencija.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, poznata navijačica Mančester junajteda.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.