MARKOVIĆ NAČEO, BAŽDAR DOTUKAO DOMAĆINA: Partizan nose tri boda iz Surdulice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 15:34

MARKOVIĆ NAČEO, BAŽDAR DOTUKAO DOMAĆINA: Partizan nose tri boda iz Surdulice!

Ostali na vrhu tabele...

Ekipa Partizana savladala je u Surdulici tim Radnika, rezultatom 1:2 u okviru meča 22. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su bili bolji rival u uvodnih 30 minuta, dok je Radnik bio opasniji po gol Partizana u završnici poluvremena.

Samed Baždar je ponovo dobio priliku od starta i mogao je do gola već u šestom minutu. Kombinovao je mladi napadač sa Nathom, da bi ostao sam na sedam metara gola, šutirao je, ali preslabo i Ranđelović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sprečio goste da povedu.

Novu priliku Partizan je imao u 13. minutu. Ponovo se istakao golman domaćih zaustavivši udarac Natha. Radnik je pokušavao uglavnom iz kontre ili prekida, a pokušaje iz slobodnog udarca imali su Jović i Tomašević. Međutim, bili su jako neprecizni.

Nešto opasniji po gol Jovanovića bio je Gašić u 39. minutu susreta, a najbolju priliku imao je Šovšić koji se odlično snašao u šesnaestercu, šutirao iz izgledne pozicije, ali je golman Partizana ponovo bio na visini zadatka.

Početak drugog poluvremena zaličio je na start utakmice jer je Samed Baždar ušao u još jednu pogodnu priliku, ali loše je zahvatio loptu u situaciji kada je zaista morao bolje. Treća neiskorišćena šansa, za meč poput ovog jeste previše.

Igrao se 59. minut kada smo videli prvu spornu situaciju na utakmici. Filip Jović je uspeo da iz prijema izbaci Svetozara Markovića, kapiten Partizana u želji da ga sustigne stavlja šaku na njegove grudi, blago ga povlači za dres, ali je popustio na vreme i nije tu bilo intenziteta dovoljnog za penal. No, arbitar Milanović je pokazao na belu tačku, dao Markoviću đuti karton, da bi ubrzo poništio svoju odluku posle gledanja VAR snimka i asistencije Srđana Jovanovića iz Stare Pazove.

Sudbina je tako htela da ista dva aktera utiču na neki gol na ovoj utakmici, ali na žalost Radnika, a na sreću Partizana, u korist sastava Igora Duljaja. Korner je izveo Bibars Natho sa desne strane, lopta je išla na drugu stativu gde je na glavu dočekuje Svetozar Marković i uz pomoć upravo Filipa Jovića koji je samo malo skrenuo udarac, Partizan u 69. dolazi do vođstva. Možda i jedini način na koji su crno-beli mogli do prednosti jer, teren je bio takav kakav je bio, a završnica nije služila Sameda Baždara ovog popodneva. Jedinog konkretnog igrača Partizana danas.

I u 80. minutu je Baždar imao odličnu situaciju za gol, sada da reši pitanje pobednika, no glavom iz trka nije bio precizan.

Ali, sudbina je i ovog puta umešala prste. Ispromašivao se mladi napadač Partizana na ovoj utakmici, međutim, gol mu je bio suđen. To smo videli u trećem minutu nadoknade kada je iskoristio grešku rivala na sredini, izašao sam na Ranđelovića i driblingom stvorio situaciju da puca u praznu mrežu. Bitan gol za njega u ovoj situaciji posle brojnih propuštenih šansi.

Sudbina je želela i da Radnik ipak dobije penal i bude nagrađen za vrlo dobro izdanje. Peti minut nadoknade, Damir Šovšić pogađai vraća dramu.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

RADNIK - PARTIZAN

Stadion: Efbet

Sudija: Miloš Milanović

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Sadik, Milićević, Oreščanin, Gašić – Hajdarević, Šovšić – Duronjić, Jović, Tomašević – Zajmović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Ovusu, Zahid - Kalulu, Natho, Goh - Baždar

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

Subota

Radnik - Partizan 0:2 (0:0)

Crvena zvezda - Čukarički (16)

Železničar - TSC (18.30)

Nedelja 

Javor - Radnički Kragujevac (14)

Napredak - Novi Pazar (16.30)

Vojvodina - Spartak (18.30)

Ponedeljak 

Mladost - Voždovac (16.30)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Jovanović "očistio" kartone za derbi – Partizan u narednom meču bez dva golmana

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 10:59

Prvi golman Partizana Aleksandar Jovanović dobio je četvrti žuti karton ove sezone i propustiće naredni meč crno-belih u Mozzartbet Superligi Srbije...Na taj način je "očistio" kartone za 172. "večiti" derbi protiv Crvene zvezde koji će se 9. marta igrati na stadionu "Rajko Mitić"...Jovanović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.