Partizan pregazio Napredak i zaseo na prvo mesto Superlige (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 17:56

Partizan pregazio Napredak i zaseo na prvo mesto Superlige (VIDEO)

Crno-beli na čelu.

Fudbaleri Partizana slavili su na gostovanju Napretku (2:0) u meču desetog kola Mozzart bet Superlige.

Vrlo dobro je odigrao tim Igora Duljaja čitav meč, a inicijativu su krunisali tek u samom finišu prvog dela igre.

Ipak, domaći su prvi pripretili na utakmici, a u prilici je bio Milan Bojović, šutirao je glavom centarfor u osmom minutu, ali je bio za malo neprecizan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizan je uzvratio tri minuta kasnije. Kalulu je imao najbolju šansu u prvom delu meča. Sa peterca, odbijenu loptu od golmana Savića poslao je preko gola.

Već u sledećem napadu ponovo je u centru pažnje bio Kalulu, ovoga puta je Savić odbranom poslao loptu u korner.

U 20. minutu je Napredak mogao do gola, ali Bastajić nije uspeo da iskoristi loš pas Stojkovića prema Jovanoviću.

Desni bek Partizana je sledeći zapretio, Savić se izvio i zaustavio njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora.

Druga polovina poluvremena je bila nešto "tiša", ali smo u 40. minutu videli odličnu priliku. Saldanja je napravio "dar-mar" po boku, atraktivno dodao do Natha, ovaj do Meniga koji iz dva pokušaja nije uspeo da savlada Savića.

Činilo se da ćemo na veliki odmor bez golova, ali tako nije mislio Aldo Kalulu. Dočekao je centaršu Belića u 47. minutu i volej udarcem promenio rezultat.

Aldo Kalulu profesor doktor fudbala i brat fudbalera Milana Pjera pic.twitter.com/qfDiXbmzXH

— Glengeri kontakti (@FuckinDeadbeat) October 1, 2023

MOZZART BET SUPERLIGA - 10. KOLO

NAPREDAK - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Strelci: Kalulu 45+2, S. Jovanović (ag) 75

Stadion: Mladost

Sudija: Nenad Minaković

NAPREDAK (3-4-3): Savić - Đeković, J. Marinković (od 82. Đ. Jovanović), Mršić - Stoiljković (od 56. N.Marinković), S. Jovanović, Jović (od 56. Sadiković), Zličić (od 76. Blagojević) - Ljubomirac, Bastajić, Bojović (od 82. Stanojlović).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute (od 76. Nikolić), Belić - Kalulu (od 76. Baždar), Natho (od 69. Zahid), Menig (od 63. Severina) - Saldanja.

U nastavku je prvi zapretio Mateuš Saldanja. Pogodio je Brazilac stativu u 49. minutu. Nedugo zatim je i Marković mogao do gola, ali je šutirao pored gola.

Napredak je prvu šansu u drugom delu meča imao u 68. minutu, a ponovo je Bojović bio u prilici. Ljubomirac je pobegao po desnom boku, centrirao povratnu na penaltik, gde je Bojović iz prve uhvatio volej, ali je Jovanović odbranio.

Izvršio je Duljaj nekoliko promena i to je ubrzo urodilo plodom. Igrao se 75. minut kada je Partizan poveo 2:0, Severina je fino uposlio Stojkovića, ovaj je ušao u šesnaesterac, odložio do Zahida, koji je posle finte uputio pas u pet metara, lopta je išla prema Saldanji, ali ju je nesrećno u padu zakačio Stefan Jovanović i poslao u svoju mrežu.

Nije bilo uzbuđenja sve do 83. minuta, Saldanje je posle kombinacije sa Nikolićem plasirao loptu, Savić se još jednom istakao i sačuvao svoju mrežu.

Domaći do kraja meča nisu uspeli da priprete i tri boda idu za Beograd.

Partizan je ovim trijumfom zaseo na prvo mesto superligaška tabele sa bodom više od drugoplasiranog TSC-a. Napredak je 14, sa sedam bodova.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.