NIŠTA OD SENZACIJE U HUMSKOJ: Partizan izbacio Grafičar posle penala (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 17:47

NIŠTA OD SENZACIJE U HUMSKOJ: Partizan izbacio Grafičar posle penala (VIDEO)

Na kraju trijumf tima Igora Duljaja.

Fudbaleri Partizana plasiralisu se četvrtfinale Kupa Srbije. Crno-beli su slavili posle boljeg izvođenja penala nad Grafičarom. U regularnom delu je bilo 1:1.

Kao i protiv Jedinstva iz Uba u prvoj rundi Kupa, crno-beli su odigrali bledo prvo poluvreme. Odnosno, rezervisti su ponovo zakazali i domaći tim može biti i srećan što ne zaostaje posle uvodnih 45 minuta.

Imali su crno-beli inicijativu u prvom delu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je najbolje prilike imao Grafičar. Najbolju je imao Babakar u 33. minutu. Izašao je sam ispred Jovanovića, ali se istakao golman domaćih. Isti igrač je pretio devet minuta ranije i tada je čuvar mreže Partizana zaustavio njegov udarac.

Što se tiče prilika za Partizan, Samed Baždar je bio imao čak četiri prilike, a najizgledniju je imao u 18. minutu. Odlično je kombinovao mladi fudbaler sa Menigom, šutirao sa distance, ali se istakao Guteša.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

PARTIZAN - GRAFIČAR 1:1 (5:4 posle penala)

Strelac: Jovanović 79Ajdar 64

Sudija: Andrija Stojanović

Stadion: Humska

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović (od 46. Stojković), Saničanin, Medina, Šehović - Šćekić (od 76. Jovanović), Belić - Menig (od 65. Kalulu), Natho, Trifunović (od 46. Zahid) - Baždar (od 46. Saldanja).

GRAFIČAR (4-2-3-1): Guteša - Matić (od 87. Mijatović), Ogbu, Jovanović, Radojević - Ćurić (od 87. Đukić), Vasiljević - Mladenović (od 69. Petrović), Stojanović (od 87. Fratrović), Ajdar (od 77. Vukčević) - Babakar.

Usled igre u prvom poluvremenu, trener Igor Duljaj se odlučio na trostruku promenu. Na teren je na startu nastavka poslao Stojkovića, Saldanju i Zahida.

Saldanja je odmah bio u prilici. Ipak, Guteša se ponovo istakao. Crno-beli su imali inicijativu, ali su gosti poveli u 64. minutu. Ajdar je udarcem sa distance prevario Jovanovića.

Radost gostiju malo je splasla tri minuta kasnije. Babakar je nagazio Saničanina i zaradio drugi žuti karton.

Novu priliku Partizan je imao u 73. minutu. Saldanja je uposlio Natha, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u ruke Guteše.

U 76. minutu Duljaj je odlučio da na teren pošalje omladinca Dušana Jovanovića i to mu se isplatilo samo tri minuta kasnije. Mladi napadač je bio najspretniji u šesnaestercu i poravnao rezultat.

Igrao se 87. minut kada je Partizan mogao do preokreta, sjajan pas je poslao Belić, Kalulu je bio u izglednoj poziciji, ali se odlučio na pas i taj napad je otišao u nepovrat.

Napadali su domaći u tim trenucima sa svim snagama. Zahid je bio u novoj prilici na minut do kraja. Njegov udarac sa distance je završio pored gola. U jeku tih napada gosti su imali dobru šansu. Petrović je iskoristio zbunjenost u odbrani crno-belih, šutirao iskosa sa desne strane, ali pravo u Jovanovića.

Opsedali su gol domaći i u preostalom delu utakmice, ali nisu našli put ka golu pa smo gledali penale.

Partizan je slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Andrija Petrović je bio jedini koji je promašio penal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.