NOVI ŠOK ZA PARTIZAN: Crno-beli opet poraženi u Ljubljani

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 19:36

NOVI ŠOK ZA PARTIZAN: Crno-beli opet poraženi u Ljubljani

Duel osmog kola.

Košarkaši Cedevita Olimpije dočekali su Partizan u osmom kolu ABA lige. Izabranici Željka Obradovića su doživeli neočivani poraz. Bilo je 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20) i to je sada već treći poraz šampiona iako su uspeli u dosadašnjme delu prvenstva da pobede verovatno jedinog rivala za titulu Crvenu zvezdu.

Domaći su krenuli dobro i na početku su imali i prednost. Tada su crno-beli napravili lepu seriju i stigli na plus >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sedam (17:24). Mnogi su pomislila da će Partizan tada materijalizovati razliku u kvalitetu, ali ni blizu toga nije bilo. Olimpija je odmah vezalapet poena, ali sjajna odbrana Kabokla je pomogla da na mini odmor izabranici Željka Obradovića odu sa solidnom prednošću (22:27).

Loša stvar za Partizan je bila što je Aleksa Avramović u sudaru sa Jakom Klobučarom dobio udarac u lice i zbog toga je morao da napusti teren i naravno nije se vraćao.

Opet je sredinom druge deonice došlo do loše deonice crno-belih i Cedevita je povela iako je samo nekoliko minuta ranije Partizan imao dvocifrenu prednost.

Na poluvreme su domaći otišli sa poenom prednosti i to pogotkom Džastina Kobsa na dve sekunde pre kraja.

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20)

Dvorana: Stožice.

Gledalaca: 5527

Sudije: Belošević, Javor, Mustapić.

CEDEVITA OLIMPIJA: Stjuart, Armand, Sou, Radović, Kobs, Glas, Blažič, Prepelič, Džons, Ščuka, Klobučar, Šaškov.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

Treća deonica je donela izjednačenu igru, činilo se da će Partizan voditi na deset minuta pre kraja, ali onda je u poslednjoj sekundi Anđušić "izbriljirao". Napravio je faul na Kobsom koji je šutirao sa pola terena. Džastin je pogodio sva tri bacanja i vratio prednost Cedeviti.

Partizan je došao do izjednačenja na 87:87 na tri minuta pre kraja, ali tada su Blažič i Prepelič sa linije bacanja pogodili šest vezanih. Ledej je tada na čudesan način pogodio i obezbedio dodatno bacanju uz petu ličnu Džonsa. Nije pogodio bacanje, ali Šaško nije pogodio zicer i Kobs je naptravio nerezonski faul i Naneli je pogodio dva bacanja i smanjio na samo minus dva uoči poslednjeg minuta.

Strjuart je zatim lako poentirao preko Ponitke (95:91). Do kraja je bilo 45 sekundi. Naneli kje promašio ceo koš pri pokušaju za tri i svima je tada bilo jasno da bodovi ostaju u Sloveniji.

ABA LIGA - 8. KOLO

Petak:

Split - Zadar 75:82

Studentski centar - Cibona 93:101

Subota:

Igokea - Budućnost 88:74

Borac - FMP 96:75

Nedelja:

Mega - Krka 72:77

Ponedeljak:

Cedevita Olimpija - Partizan 95:91

Crvena zvezda - Mornar (20)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.