ZVIŽDUCI U ARENI: Obradović se kockao, Partizan se obrukao protiv Splita i sad mu visi i drugo mesto u ABA ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 20:54

ZVIŽDUCI U ARENI: Obradović se kockao, Partizan se obrukao protiv Splita i sad mu visi i drugo mesto u ABA ligi

Duel 19. kola regionalnog takmičenja.

Košarkaši Partizana obrukali su se u 19. kolu ABA lige i posle poraza od Splita u Beogradu rezultatom 74:67(19:17, 11:27, 15:15, 22:15)  pali na treću poziciju u ABA ligi, pošto je Budućnost ubedljivo savladala Crvenu zvezdu. Zbog novog poraza u regionalnom takmičenju igrači tima iz Humske su ispraćeni zvižducima u svlačionicu.

Crno-beli su ušli u meč sa starim rivalom posle tri uzastopna poraza prošle sedmice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (jedan u ABA, dva u Evroligi), dok su Splićani vezali pet pobeda, ali od toga četiri u šampionatu Hrvatske. Trener Partizana Željko Obradović je odlučio da se "kocka" i odmori Kevina Pantera i Pi-Džej Doužera, dok u timu nije bio ni Uroš Trifunović kojem je pozlilo prošle sedmice na putu od Monaka do Bolonje.

Gosti iz Hrvatske bili su tvrd orah u prvih 20 minuta, na kraju se ispostavilo i pretvrd za melanholičnu ekipu crno-belih. Posle trojke Fandenburka Dalmatinci su poveli 9:7, ali je domaćin uspeo da u tri navrata stigdne do plus četiri u uvodnoj deonici.

Ponitka steals. Ponitka dunks.@PartizanBC | @kksplit_ #ABALiga | #NLBSlamDunk pic.twitter.com/6dsWS0UMkV

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) February 5, 2024

Partizan je imao blagu prednost do 14. minuta, a onda su Splićani okrenuli klackalicu na njihovu stranu. Posle poena Tišme, Salivena i Šortera, Split je poveo 38:30, a onda je Saliven trojkom na ulazu u 20. minut doneo gostima dvocifenu prednost (31:20), dok je Kučić novim poenima sa distance povećao razliku na plus 14, 44:30 za Splićane.

Crno-beli su imali vrlo loše procente šuta u prvom poluvremenu (2/12 za tri, 11/21 za dva), pa zato i ne čudi što su otišli sa velikim deficitom na veliku pauzu.

Gost iz Hrvatske nije posustao ni u trećem kvartalu. Predvođeni Šorterom Splićani su dodatno povećali prednost koja je u 27. minutu iznosila i plus 20 (55:35). Tim Željka Obradovića konačno je u finišu ove deonice pokazao znake života, prvenstveno u odbrani, a posle tri poena Naneli (dva plus jedan) uspeli su crno-beli da priđu na 45:57. Međutim Fandenburk je u poslednjem napadu gostiju vratio meč na kraj poluvremena, 45:59 uoči 10 minuta raspleta.

Uspeo je Partizan da smanji prednost gostiju u poslednjoj četvrtini na minus devet (52:61) poenima Nanelija, ali su gosti vezali šest poena i odlepili se na ogromnih 15 poena razlike (67:52) na nepuna četiri minta do kraja. Poslednji trzaj u poslenja dva minuta domaćina (65:72) prekinuo je Perković poenima sa linije za slobodna bacanja i bodovi su potpuno neočekivano otišli u Dalmaciju, 67:74.

Partizan - Split (19:17, 11:27, 15:15, 22:15)

DVORANA: Beogradska arena.

SUDIJE: Milan Nedović, Tomislav Štapić, Nermin Nikšić.

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

SPLIT: Fandenburk, Perković, Šorter, Saliven, Kalajdžić, Tišma, Runjić, Kučić, Vuko, Perkušić, Dubravčić.

ABA liga, 19. kolo

Subota

Borac - Cedevita Olimpija 65:74

Nedelja

FMP - Igokea 78:64

Ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 84:62

Partizan - Split 67:74

Mornar - Cibona 21:00

Utorak

Krka - SC Derbi 17:00

Zadar - Mega 19:00

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.