PEŠIĆ O ALEKSI I ŽOCU: Obradović mi je učinio uslugu, Avramović je drugačiji od ostalih

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 14:03

PEŠIĆ O ALEKSI I ŽOCU: Obradović mi je učinio uslugu, Avramović je drugačiji od ostalih

Unosi energiju koja sve diže.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović pokazao je da je jedan od lidera Srbije. Bio je najzaslužniji za preokret i pobedu protiv Finske (76:61) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Od momenta kada je ušao u igru doneo je energiju, pogodio trojku, pa ukrao dve lopte i pomogao Orlovima da preokrenu.

Meč je završio sa 18 poena, pa je jedno od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanja za selektora Svetislava Pešića na konferenciji za medije bilo upravo o njemu i o sjajnim partijama koje pruža u dresu sa nacionalnim grbom.

- Aleksa mora pre svega da bude zdrav. Da bude zdrav! On je igrač koji mora da bude čisto zdrav, da mu noge budu zdrave i ima ogromne mogućnosti, ali ponavljam - da bude zdrav - počeo je Pešić izlaganje.

Zatim je spomenuo i Željka Obradovića.

- Zaboravljate da ima tako dobre utakmice u Partizanu, ali imao je te povrede, one su teške i to mu puno remeti samopouzdanje. Ima veliku podršku Željka, na kraju krajeva, Obradović ga je stavio na poziciju plejmejkera i učinio mi je veliku uslugu.

- Kao što postoje različiti tipovi pozicije krilnog centra, imate 'streč' poziciju 'četiri', koja ima šut, kao i onu poziciju 'četiri' sa jakom tranzicicijom, atletskim sposobnostima... Tako je i na poziciji 'jedan', a Aleksa je malo drugačiji od ostalih, ali to čini i nas malo drugačijim od ostalih. To niko ne radi što mi radimo, ali mi radimo i to smo mi. On je nama važan igrač i mora da bude zdrav. To je najjednostavniji odgovor - zaključio je Pešić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.