PEČAT NEDELJE: Trofeji Partizanu i Vojvodini

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Feb.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEČAT NEDELJE: Trofeji Partizanu i Vojvodini

U nikada siromašnijoj sportskoj sedmici iza nas, u prvi plan je dospeo sport za koga često nema mesta na naslovnim stranama. Hokejaši Partizana i Olimpije pružili su izuzetno uzbudljivu finalnu seriju Slohokej lige, u kojoj su crno–beli izašli kao pobednici u „majstorici“ (3:2).

Takođe ne smemo zaboraviti finale Kupa Srbije u odbojci, gde je ekipa Vojvodine po trinaesti put u istoriji došla do titule šampiona.
Svetlu budućnost srpske košarke i večitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << derbija najavili su juniori Crvene zvezde i Partizana koji su u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige odigrali meč za pamćenje. Pobedu su ostvarili crveno-beli i time se plasirali na fajnal-ejt u Istanbulu.
Ispod možete pogledati Žurnalov pregled događaja koji su obeležili prethodnu nedelju. Sledeća će, nadamo se, biti sadržajnija.
Ponedeljak:

– Dragan Đurić i zvanično ostaje predsednik Partizana. Iako su to najavljivali, a u medijima prethodnih dana i oštro kritikovali vlast u Partizanu, na sednici kluba se nisu pojavili članovi opozicije na čelu sa Miroslavom Bogićevićem.

Utorak:

Posle sedam uzastopnih pobeda u Ligi šampiona, Real Madrid igrao je nerešeno (1:1)  u meču sa CSKA. Dva minuta delila su Kraljevski klub od važne pobede na gostovanju u Rusiji, a slavlje im je pokvario Šveđanin Vernblum golom u 92. minutu. Vodeći gol za Madriđane postigao je Kristijano Ronaldo sredinom prvog poluvremena.

Sreda:

U dogovoru sa predsednikom kluba, trener Crvene zvezde Svetislav Pešić prihvatio je ponudu košarkaškog saveza Nemačke da po drugi put postane selektor te zemlje. Pešić će voditi selekciju Nemačke tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji i tvrdi da to neće uticati na njegovo vođenje ekipe Crvene zvezde.

Četvrtak:

Crvena zvezda okončala je pripreme u Turskoj pobedom nad ukrajinskom ekipom Krivbas. U meču punom preokreta, Zvezda je slavila sa 5:4 najviše zahvaljujući mladom Darku Lazoviću koji je postigao četiri gola.

Partizan je na pripremnom meču protiv Dinama iz Moskve igrao nerešeno, 2:2. Meč je obeležila sjajna igra i dva gola Saše Ilića i zabrinjavajuća neozbiljnost crno-belih koji su dva puta ispustili vođstvo.
Petak:

B. D selektora Srbije Radovan Đurić pozvao je četvoricu debitanata za pripremne mečeve sa Jermenijom i Kiprom. Po prvi put u najbolju reprezentaciju države pozvani su Lazar Marković iz Partizana, Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Ignjovski (Verder) i Matija Nastasić (Fiorentina). Na spisku selektora nema povređenih Žigića, Pantelića, Mrđe, Krasića i Milijaša.



Subota:

Hokejaši Partizana odbranili su titulu šampiona Slohokej lige! U petom meču finalne serije protiv slovenačke Olimpije crno-beli su slavili sa ubedljivih 6:1 i osvojili drugu titulu za redom. Senku na meč i na slavlje Partizana bacila je opšta tuča na ledu do koje je došlo dva minuta pred kraj meča. Posledica tuče bilo je isključenje čak devetorice igrača oba tima.


Nedelja:

Odbojkaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije po trinaesti put u istoriji! Protivnik u finalu u novosadskom Spensa bila je sjajna ekipa Mladog radnika. Rezlutat na kraju bio je 3:1 za Vojvođane a trofej kapitenu Geriću uručio je nekadašnji saigrač iz reprezentacije, Vanja Grbić,

– Juniori Crvene zvezde pobedili su vršnjake iz Partizana u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige. Ovom pobedom crveno-beli su se kvalifikovali na fajnal-ejt u Istanbulu i najavili svetlu budućnost kluba.


Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Finale Lige Šampiona,   Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.