PARTIZANOV HEROJ GIST

Izvor: Kurir, 16.Dec.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZANOV HEROJ GIST

Grobari slave Džejmsa Gista! Sjajni Amerikanac sinoć je, pola sekunde pre kraja, doneo Partizanu mt:s pobedu nad Prokomom - 61:59 (15:8, 12:18, 12:15, 22:18). Skočio je Gist posle promašaja Kecmana, pored zbunjenih gostiju dohvatio loptu i položio je u koš. Pionir je eksplodirao, a verovatno i aparat Elektrotehničkog fakulteta, koji je sinoć zvanično merio buku u hali - 113,8 decibela!

„Ovo je pobeda, pobeda za Harisa“, zaorilo se sa tribina i na taj način je obeležena desetogodišnjica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smrti nekadašnjeg beka tima iz Humske Harisa Brkića.

Partizan je uradio što je mogao u Evroligi, došao do famoznih pet pobeda, ali ako večeras Himki savlada Makabi u gostima, onda će mu za prolaz u Top 16 biti potreban trijumf u Vitoriji, a to je već u domenu teorije.

Raško Katić bio je najbolji u redovima domaćina sa 14 poena i pet skokova, Gist je ubacio 12, a Veseli 11. U ekipi Prokoma po 15 poena postigli su Ratko Varda i Denijel Juing.

Sve osim Gistovog koša i nekoliko atraktivnih zakucavanja biće brzo zaboravljeno. Crno-beli su pobedili, ali verovatno ni sami ne znaju kako. Igrali su, ruku na srce, ponovo vema loše i ispod evroligaškog nivoa. Stegnuto, bez rešenja na zonu protivnika i malo lakih poena. Bekovi Partizana mučili su i nervirali i sebe i gledaoce. Čini se da im je sinoć bilo lakše da dobiju na srpskom lotou nego da ubodu trojku.

Ipak, Gist, Kecman i Veseli su u poslednjih nekoliko minuta uspeli da spoje tri veoma važna šuta sa distance i na taj način anuliraju silne promašaje.

Trener Makabija Dejvid Blat najavio je da će igrati pošteno protiv Himkija, a večeras će svi navijači Partizana biti uz žute iz Tel Aviva.

Tomašević: Veliki pobeđuju i kad ne igraju dobro

Dejan Tomašević ponovo je bio u prvom redu Pionira i preživljavao dramu u finišu.

- Odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kada ne igraju dobro. Važno je da su momci stigli do pobede i približili se Top 16, ali još ništa nije sve sigurno. Svaka čast navijačima, koji su nosili tim do pobede - izjavio je Tomašević.

Tomašević: Veliki pobeđuju i kad ne igraju dobro

Dejan Tomašević ponovo je bio u prvom redu Pionira i preživljavao dramu u finišu.

- Odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kada ne igraju dobro. Važno je da su momci stigli do pobede i približili se Top 16, ali još ništa nije sve sigurno. Svaka čast navijačima, koji su nosili tim do pobede - izjavio je Tomašević.

Jovanović: Osećamo pritisak

Trenera Vlada Jovanovića navijači Partizana dočekali su aplauzima i pokazali da ga podržavaju.

- Protiv rasterećenog protivnika u nervoznoj igri došli smo do važne pobede. Možda nas je i sreća pogledala kad smo u odlučujućim trenucima pogađali trojke, ali smo je i zaslužili jer smo na nekoliko utakmica ove sezone gubili baš zbog jedne lopte. Igrači osećaju pritisak, osećam ga i ja - smatra trener crno-belih.

Stojković otišao na poluvremenu

Poznata lica bila su i sinoć u Pioniru: Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Goran Grbović i Milenko Savović bodrili su klub u čijem dresu su uspešno igrali.

Vladimir Stojković nije hteo da propusti ni ovaj meč, a bio je u društvu supruge. Interesantno je da je tribine napustio posle prvog poluvremena. Za Partizan mt:s navijao je Boris Stajkovac, nekadašnji upravnik dečje klinike u Tiršovoj.

Evroliga, 9. kolo

Grupa A

Partizan mt:s - Prokom    61:59

Žalgiris - Kaha Laboral    p.p. 89:95

Makabi - Himki    (20.00)

Tabela: MAKABI 7-1, Žalgiris 5-4, Partizan 5-4, Kaha Laboral 4-5, Himki 3-5, Prokom 2-7.

Grupa B

Lotomatika - Unikaha    81:75

Brose baskets - Real    82:75

Ponedeljak

Šarlroa - Olimpijakos    67:80

Tabela: OLIMPIJAKOS 6-3, REAL 5-4, UNIKAHA 5-4, LOTOMATIKA 5-4, Šarlroa 3-6, Brose baskets 3-6.

Grupa C

Šole - Cibona    81:65

Lijetuvos Ritas - Barselona    (19.45)

Montepaski - Fenerbahče    (20.45)

Tabela: MONTEPASKI 7-1, FENERBAHČE 6-2, BARSELONA 6-2, ŠOLE 4-5, Lijetuvos Ritas 2-6, Cibona 0-9.

Grupa D

Efes Pilsen - Panatinaikos    79:78

Olimpija - CSKA    81:72

Armani džins - Valensija    (20.45)

Tabela: PANATINAIKOS 6-3, OLIMPIJA 6-3, EFES PILSEN 5-4, Armani džins 4-4, Valensija 3-5, CSKA 2-7.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.