Tesna pobeda Partizana

Izvor: RTS, 15.Dec.2010, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesna pobeda Partizana

Pogotkom Gista, samo pola sekunde pre kraja meča, Partizan je savladao poljski Prokom (61:59) i približio se prolasku u top 16 fazu takmičenja. Crno-belima je potrebna pobeda Makabija nad Himkijem, kako bi obezbedili plsman u narednu rundu pre poslednjeg kola. Gist junak utakmice, Varda i Juing najbolji kod gostiju.

Partizan je savladao poljski Prokom (61:59) i tako ostao u igri za plasmanom u top 16 fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrolige. U glasnom "Pioniru", crno-beli su se mučili sa fenjerašem grupe A, ali su, na kraju, ipak slavili izuzetno važnu pobedu.

Partizan je odlično krenuo u meč. Odbrana je odlično funkcionisala, pa je prokom za prvih deset minuta postigao samo osam poena. Sa druge strane, veliki broj ofanzivnih skokova anulirao je loš šut, naročito za tri poena, pa su crno-beli stekli lepu prednost već u prvoj deonici.

Ipak, poljska ekipa se budi u drugom delu. Videnov i Juing trojkama smanjuju prednost Partizana, pa Prokom u jednom trenutku prelazi i u vođstvo. Zonska odbrana koju je postavio Pacesas pravila je velike probleme crno-belima, koji, ipak, odlaze na poluvreme sa minimalnom prednošću (27:26).

Drugo poluvre počinje znatno efikasnijom igrom Partizana, a ostaće upamćeno fenomenalno zakucavanje Jana Veselog preko Jagle. Katić je bio prvi dvocifreni igrač kod crno-belih, a centri Prokoma za njega nisu imali pravo rešenje.

Prokom odlično šutira za tri poena, Jagla i Varda prate svoje bekove, a Partizan nikako ne uspeva da pronađe igru u napadu. Katastrofalan šut crno-belih za tri poena popravlja Veseli sa dve „trojke", ali poljska ekipa ne da minimalnu prednost od tri poena.

Poslednja četvrtina protekla je u neizvesnoj borbi, obe ekipe smenjivale su se u vođstvu, a Partizan u poslednjem minutu gubi prednost od četiri poena razlike (59:55). Pogocima Barela sa linije slobodnih bacanja, Prokom stiže do izjednačenja.

Devet sekundi do kraja meča, Partizan kreće u poslednji napad, Kecman je neprecizna, ali Gist stiže do ofanzivnog skoka i polaže za novu prednost crno-belih. Pola sekunde ostalo je za napad Prokoma, ali Poljaci nisu uspeli da upute šut ka košu.

Gist je meč završio sa 12 poena, Jan Veseli je postigao 11, a Raško Katić je bio najefikasniji sa 14 poena. Katić i Gist su imali i po sedam skokova.

Danijel Juing i Ratko Varda su ubacili po 15 poena za Prokom.

Veoma bitna pobeda za Partizan, koja može značiti prolazak našeg prvaka u top 16 fazu takmičenja. Sa obzirom da je Kaha Laboral savladala Žalgiris u gostima, crno-belima je potrebna pobeda Makabija nad Himkijem, kako bi se po peti put zaredom našli među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte bravure crno-belih i šut Gista za pobedu protiv Prokoma

Izvor: Blic, 16.Dec.2010, 00:50

Partizan je posle prave drame savladao Prokom sa 61:59 u 9. kolu Evrolige, a to što je utakmicu obeležio mali broj poena uopšte nije značilo da je nedostajalo atraktivniih poteza u “Pioniru”. Naprotiv...U dvominutni pregled Evrolige sa ovog meča stali su i "dupli pas sa alej-upom” u akciji...

Nastavak na Blic...

PARTIZANOV HEROJ GIST

Izvor: Kurir, 16.Dec.2010

Grobari slave Džejmsa Gista! Sjajni Amerikanac sinoć je, pola sekunde pre kraja, doneo Partizanu mt:s pobedu nad Prokomom - 61:59 (15:8, 12:18, 12:15, 22:18). Skočio je Gist posle promašaja Kecmana, pored zbunjenih gostiju dohvatio loptu i položio je u koš. Pionir je eksplodirao, a verovatno i...

Nastavak na Kurir...

Gist:Daju ti krila...

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2010

Na petu pobedu u Evroligi, možda i ključnu u borbi za TOP 16 crno-beli su čekali do 0.5 sekndi pre kraja meča sa Prokomom. Junak Džejms Gist obeležio je finiš meča i doneo veliki trijumf.

Nastavak na Sportske.net...

Makabi-Himki 59:55 (četvrta četvrtina)

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2010

U Tel Avivu Makabi dočekuje Himki, a crno-beli željno isčekuju pobedu domaćina kako bi kolo pre kraja overili prolaz u TOP 16. Makabi bez velikog takmičarskog motiva, a gosti jure pobedu koja bi im donela veliku nadu pred poslednje kolo.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.