PARTIZAN ODBRANIO TROFEJ U KUPU

Izvor: NTV.rs, 17.Feb.2020, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN ODBRANIO TROFEJ U KUPU

Košarkaši Partizana osvojili su treću uzastopnu titulu u Kupu pošto su u dramatičnoj završnici, posle produžetka savladali večitog rivala Crvenu Zvezdu sa 85:84. Meč su obeležile dobra borba na terenu i vatrena atmosfera na tribina. Ipak najjači utisak ostavilli su igrači crno-belih koji su na devet sekundi do kraja imali pet poena zaostatka, ali su uspeli da se vrate, dođu do produžetka, a zatim i osvoje trofej.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << /> U prepunoj hali Čair i jedinstvenoj atmosferi kakva se može doživeti samo u Nišu, košarkaši Partizana savladali su u finalu Kupa Radivoja Koraća ekipu Crvene zvezde sa 85:84, po četvrtinama je bilo 19:13, 15:18, 18:18, 26:29, dok je produžetak završen rezultatom 7:6. Ekipe su od početka bili izjednačene što je nagoveštavalo još jedan neverovatan meč. Crno-beli su od starta imali blagu prednost, ali Zvezda ni u jednom trenutku nije dopuštala protivniku da se  rezultatski odlepi. Sve do sredine poslednje deonice Partizan je vodio, a onda je Zvezda postigla pet poena i došla do vođstva od 63:59. Ipak dobar u redovima crno-belih bio je Volden koji je uspeo da svoj tim drži u igri. Na pola minuta do kraja trojkom Davidovca tim Dragana Šakote odlazi na +6, ali je sa druge strane uzvratio Pejdž koji je pogodio za dva poena i iskoristio dodatno slobodano bacanje. Imali su pet poena prednosti crveno-beli i devet sekundi pre kraja i sve je bilo spremno za slavlje i na terenu i na tribini gde su se nalazile pristalice Zvezda. Međutim usledila je trojka Pejdža za 78:76, a onda i faul Gista nad istim igračem sekund pre kraja. Partizanov bek ostao je pribran i pogodio za izjednačanje.
Nisu blistali crno-beli na startu produžetka, sa druge strane Zvezda je poentirala preko Gista. Preokret je usledio u režiji Ognjena Jaramaza koji je sa sedam poena bacio u trans Grobare. Pogodila je i Zvezda četiri slobodna bacanja, ali je i Beron promašio otvoren šut. Sa druge strane ruka je zadrhtala i Jaramazu pa i on promašuje. U finišu produžetka Mozli je bio na liniji za slobodna bacanja i oba puta promašio. Na radost svih Grobara, Zvezda nije pogodila ni treći uzastopni put za pobedu pa je Žućkova levica otišla u ruke Partizana.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PARTIZAN ZAKUCAO CRVENU ZVEZDU ZA DNO TABELE: Crno-beli rukometaši kao gosti slavili u večitom derbiju

Izvor: Kurir, 17.Feb.2020

Rukometaši Partizana drugi put u sezoni su savladali večitog rivala Crvenu zvezdu u prvenstvu Srbije.

Nastavak na Kurir...

Dženkins ni reč o suđenju u Nišu, otkrio šta je razlog poraza Zvezde!

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2020, 12:59

Lazić i Beron imali su primedbe na sudijski kriterijum, ali Dženkins nije istog mišljenja...Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana u Nišu rezultatom 85:84...Produžecima je prethodila prava drama u finišu regularnog dela, "crveno-beli" su 30 sekundi pre...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.