PARTIZAN JE U FINALU SUPERKUPA! Crno-beli umalo prokockali +25, ovacije za Aleksu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 20:02

PARTIZAN JE U FINALU SUPERKUPA! Crno-beli umalo prokockali +25, ovacije za Aleksu (VIDEO)

Nastavio dobre partije nakon Mundobasketa

Košarkaši Partizana savaldali su Igokeu sa 91:84 u polufinalu ABA Superkupa u Podgorici, te će igrati u meču za titulu protiv boljeg iz duela Budućnost - Studentski centar.

Crno-beli su meč počeli poenima novajlija. Duo Kaminski - Doužer omogućio je uvodnih sedam poena, a njima se priključio i Kevin Panter u šuterskom rasoloženju.

Igokea se lako vratila u igru sredinom prve deonice, ali kako je ona odmicala, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekipa Željka Obradovića stigla je do dvocifrene prednosti, te sa +14 i završila ovaj period (27:13).

U narednim minutima Igosi su se vratili na jednocifren zaostatak, ali je posle tajm-auta trenera crno-belih velika razlika vraćena.

Aleksa Avramović, koji je dobio ovacije po ulasku na teren, nosio je svoj tim u ovim momentima, a bravuroznim asistencijama proigravao je maltene sve saigrače.

He got a standing ovation, then he beat the halftime buzzer! 🎯

Another special night for Aleksa Avramović.#ABASuperCup @PartizanBC pic.twitter.com/rVDKrBo05J

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) September 19, 2023

Sa +20 Partizan je otišao na odmor (51:31).

Prednost se u nastavku povećavala, Partizan je imao nekolicinu raspoloženih igrača, ali kako je deonica odmicala kraju, maksimalna prednost od plus 25 se smanjila na istu onoliku kao na poluvremenu (80:60).

Jako slabo otvaranje četvrtine crno-belih, Igokea je imala seriju 10:0, te prišla na svega minus 10. Željko je tražio tajm-aut, te se tim konsolidovao. Smailagić se istakao u ovom delu meča, ali tim iz Republike Srpske nije odustajao, trojkom se spustio na -6, na svega dva minuta pre kraja. Trojka Trifunovića digla je Partizan iz bezidejnog perioda. Iako nije blistao crno-beli tim u finišu, uspeo je da sačuva prednost i pobedi.

Partizan se plasirao u finale Superkupa, u kom će u sredu igrati sa boljim iz duela Budućnost - Studentski centar.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili Igokeu i plasirali se u finale ABA Superkupa: Aleksa Avramović dobio ovacije publike u Podgorici

Izvor: Danas, 19.Sep.2023

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA Superkupa pošto su u polufinalnom duelu pobedili Igokeu sa 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24).

Nastavak na Danas...

SC Derbi vs. Partizan u finalu ABA Superkupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2023

Košarkaši SC Derbija pobedila su Budućnost u drugom polufinalu Superkupa ABA lige u Podgorici sa 69:63, pa će u finalu igrati protiv Partizana koji je nešto ranije slavio protiv Igokee sa 91:84. Finale je na programu 20. septembra, sa početkom u 21 čas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.