PARNI VALJAK PREGAZIO ALBU: Neverovatnih 35:9 u trećoj četvrtini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2023, 23:03

"PARNI VALJAK" PREGAZIO ALBU: Neverovatnih 35:9 u trećoj četvrtini!

Veoma važan meč za crno-beli.

Košarkaši Partizana su u beogradskoj "Areni" savladali ekipu Albe, rezultatom 88:74 u okviru 26. kola Evrolige.

EVROLIGA, 26. kolo

PARTIZAN - ALBA 88:74 (20:19, 22:25, 35:9, 11:21)

Hala: Štark Arena

Sudije: Huan Karlos Garsija, Karmelo Paterniko, Adar Per

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 13, Avramović 19, Panter 16 (3as, 3ukr), Smailagić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 6, Papapetru 5, Egzum 6, Naneli, Lesor 10 (6sk), Trifunović, Anđušić 6, Madar 7 (5 as)

ALBA: Lo 17, Proćida 8, Mahovski, Smit 3, Vecel 10, Matisek 6, Šulte, Olinde 2 (6sk), Kumađe 9 (10sk), Timan 10, Sikma 9 (4as)

Loše su crno-beli otvorili meč, prve poene postigli su posle izgubljene lopte Albe, potom je usledila trojka Pantera za 5:6, a velike probleme Partizanu pravio je Kumađi koji je dosta viši od Smailagića. Nisu izabranici Željka Obradovića imali ni sreće, Albi su se lopte koje su se šetale po obruču ulazile, Partizanu ne, pa je bilo u jednom trenutku 5:12.

Povezao se Partizan posle tajm-auta, ali je Lesor promašio dva bacanja. Ipak, stigli su do momentuma koji se tražio, Lesorov dvokorak, pa trojka Papapetrua, crno-beli su poveli sa 16:14.

Sa poenom viška Partizan je otišao na prvi odmor između četvrtina, a posle novih promašenih bacanja Lesora, Alba je stigla u novu prednost, posle trojke Timana je bilo 20:24.

Nekoliko teških promašaja (Avramović, Naneli), Partizan je u potpunosti stao, gosti su imali i šest poena viška, a tek posle tri minuta igre u drugoj četvrtini Partizan je stigao do poena preko Avramovića. Kumađi je pravio probleme i Lesoru svojom visinom, ali na sreću domaćina, Alba je promašivala i otvorene trojke.

Trojka Avramovića, pa onda još jedna za 28:28, ali je na drugoj strani Sikma lagano rešavao situacije protiv Vukčevića. Ipak, majstorije Avramovića su se nastavile, svih 11 poena crno-belih u četvrtini je postigao upravo on u jednom trenutku.

Sikma je igrao fenomenalno kod gostiju, radio je sve, a posle trojke Matiseka bilo je 35:42, najveća prednost. Ipak, crno-beli su se konsolidovali, zakucavanje Ledeja, pa je prednost malo smanjena.

Rezultat na poluvremenu 26. kola @euroleague #KKPartizan 4️⃣2️⃣-4️⃣4️⃣ @albaberlin #EuroLeague #EveryGameMatters pic.twitter.com/4UGIHmByEY

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) March 2, 2023

Ozbiljnije u odbrani je počeo Partizan drugo poluvreme. Posle trojke Avramovića je bilo 50:44 za domaćina, a onda trojka Smailagića. Kumađi je postigao prve poene za Albu na ulasku u peti minut drugog poluvremena, dokaz kako je Partizan igrao odbranu.

Lesor se popravio sa linije za slobodna bacanja, prednost je nastavila da raste, bilo je i 15 poena viška. Viđeno je i rvanje na terenu oko jedne lopte, sve je išlo na ruku Partizana. Vecel je izgubio duel protiv Lesora, a onda Avramović. Peta trojka za 70:50! Pogodio je jednu i Panter sa 8 metara, nokautirana je bila Alba u trećoj četvrtini.

Čak 35 poena Partizana u ovoj deonici. Ukupan rezultat četvrtine, 35:9!

Počelo je sa dosta nervoze u poslednjoj deonici, pomalo neshvatljivo od strane Partizana, ali su imali dovoljnu prednost koju nikako nisu smeli da ispuste. Naravno, nije se ni desilo, ali je Željko Obradović bio ljut u pojedinim trenucima, ponajviše na Smailagića.

Dugo je Partizan bio na 80 poena, Smajli je dobio petu ličnu grešku, na pet minuta do kraja je bilo 80:66 posle poena Proćide. Isti igrač je pogodio za 80:68, nervoza je rasla iz minuta u minut, neko je to morao prekinuti.

Nije to bio Panter, nije ni Lesor... Ipak, Panter je konačno pogodio sa linije za slobodna bacanja za 82:70. Kapiten je preuzeo stvar u svoje ruke, sve je bilo rešeno na oko 2 minuta do kraja.

Ukupno 19 poena Avramovića, Panter je dodao 16, Ledej 13, Lesor 10.

Kod gostiju, Lo 17 poena, Timan i Vecel po 10.

EVROLIGA 26. KOLO

Četvrtak

Barselona - Žalgiris 93:74

Bajern - Crvena zvezda 87:80

Panatinaikos - Efes 82:87

Monako - Makabi 86:67

Partizan - Alba 88:74

Petak

Fenerbahče - Virtus (18.45)

Asvel - Real Madrid (20)

Baskonija - Valensija (20.30)

Armani - Olimpijakos (20.30)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Pamela Rajf, fitnes instruktorka koja radi za FK Paderborn
Pogledaj vesti o: Partizan,   Beogradska Arena

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.