PA I NIJE MNOGO: Evo koliko će Egzum zaraditi u Dalasu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 07:58

PA I NIJE MNOGO: Evo koliko će Egzum zaraditi u Dalasu

Potpisao je na dve godine, ali samo je prva garantovana.

Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum potpisao je dvogodišnji ugovor sa Dalas Meveriksima, nakon čega je ESPN izneo njegove detalje.

Dvogodišnji ugovor je vredan 6.100.000 dolara, ali prema pisanju ESPN-a, samo je prva godina zagarantovana, odnosno tri miliona dolara.

Dante Exum signed a two-year, $6.1M deal with the Mavs with the second season nonguaranteed. His $3M salary this season is >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a piece of the Mavs' midlevel exception.

— Tim MacMahon (@espn_macmahon) July 14, 2023

U zavisnosti od toga kako bude odigrao narednu sezonu, Dalas će odlučiti šta će sa njegovim ugovorom, tačnije da li će mu i drugu godinu učiniti garantovanom.

Ovo i nije mnogo više u odnosu na ono što na primer dobija Zek Ledej u Partizanu. Budući i da je porez u Americi veći pitanje je da li će Egzum i dobiti više od bivšeg saigrača. Ipak, je NBA bio izazov i zato je i otišao.

Egzum je prošle sezone odigrao 38 mečeva za Partizan u Evroligi i prosečno je beležio 13,2 poena, 2,3 skoka i 2,7 asistencija.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.