Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 00:09

Odlični crno-beli: Trnavac blistao na golu, Kojadinović raspucan, Partizan sa +4 putuje u Rumuniju

Beograđani pobedili Minaur Baja Mare sa 30:26 u prvom meču šesnaestine finala Evrokupa

Rumunski Minaur Baja Mare ušao je u dvomeč šesnaestine finala Evrokupa kao favorit, ali je Partizan odigrao odličan meč u dvorani na Banjici, slavio sa 30:26 (15:13) i sa solidnom prednošću putuje na revanš naredne nedelje u komšiluku.

Izabranici Nenada Maksića, nošeni hukom Grobara u dobro popunjenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dvorani na Banjici, od prvog minuta su zagospodarili terenom. Brzim tempom lomili su iskusni rumunski tim koji nije u prvom poluvremenu crno-belima dozvolio da se odlepe sa više od dva, tri pogotka razlike. Čestim izmenama, trener srpskog šampiona držao je visok nivo igre. Na golu je briljirao Andrej Trnavac koji je skinuo nekoliko zicera gostima. Levoruki Nemanja Živković, Đorđe Pisarić i mladi Stefan Petrić su bili raspucani u prvom poluvremenu.

Crno-beli su u nastavku odigrali kao u transu. Najveću prednost do tad su stvorili u 43. minutu, kada je Živković u kontri pogodio za +5 – 22:17, za erupciju oduševljenja navijača. Gostujući trener Sabau je zatražio tajm-aut da bi zaustavio seriju Partizana. Goste je u tim trenucima u igru držao crnogorski reprezentativac Stevan Vujović.

U finišu meča dirigentsku palicu od Živkovića i Pisarića preuzeo je desni bek Uroš Kojadinović koji je postigao svih sedam golova u nastavku. Vodio je Partizan i sa maksimalnih +7 – 27:20. Ipak, na kraju je Vujović sa dva pogotka u finišu smanjio prednost. Nekoliko poslednjih napada su domaćini brzopleto ispustili i propustili priliku da sa većom zalihom odu u Rumuniju. Tim iz Baja Mare je bliži prolasku među 16 najboljih timova u trećerangiranom evropskom takmičenju, ali je Partizan pokazao da može da parira favorizovanim Rumunima.

---------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Utakmica je obilovala oštrim startovima, posebno u prvih 30 minuta. U finišu prvog dela isključen je rukometaš Partizana Nikola Zečević zbog starta nad Nađom. Mladi igrač crno-belih je prestrogo dobio crveni karton, ali su mu sudije nekoliko minuta pre toga progledala kroz prste, kada je oštro startovao na nekadašnjeg srpskog reprezentativca Stefana Vujića. U finišu meča, 10 minuta pre kraja, crveni karton je dobio i gostujući rukometaš Danijel Joan Bera posle pogibeljnog starta na desnom beku crno-belih Kojadinoviću.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Uroš Kojadinović sa sedam golova, dok je Nemanja Živković postigao šest, a po četiri pogotka delo su Ivana Mićića i Stefana Petrića. Andrej Trnavac je imao 13 uspešnih intervencija (skoro 35 odsto odbrana).

Kod tima iz Baja Marea, Stevan Vujović i Mihai Kabut su postigli po sedam golova, dok je solidan na golu bio Barna Buzogani sa devet intervencija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.