Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2021, 18:04

Od Gljivica do Partizana: Perkins duplirao platu, papiri završeni za dva dana

Amerikanac imao pozive i iz Turske pre Partizana, prvi se pojavili još 11. novembra

Prelazak Džoša Perkinsa iz Gljivica u Partizan privukao je pažnju poljskim medijima koji i nisu obično previše zainteresovani za košarkaška dešavanja. Ipak, sama činjenica da se pojavio tim sa tradicijom i imenom Partizana, skrenuo im je poglede na Džoša Perkinsa.

Sada se tamošnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sportski sajt Sportowefakty bavio analizom prelaska Perkinsa iz Gljivica u Partizan. I ističe da su prvi pozivi za Perkinsa počeli 11. novembra.

"Tada sam imao prvi poziv telefonom, pitali su za mogućnost da Perkins ode iz kluba", rekao je Jaroslav Zjeba, predsednik GTK Gljivica. I ti prvi su došli iz Turske.

Potom su pozivi postali učestaliji i učestaliji.

"Čuo sam da imaju veliku ponudu za njega i interesovali su se da li bismo mi kao klub pustili igrača iako nije imao otkupnu klauzulu", rekao je Zjeba, ali se to odnosilo na ponudu nekog od turskih klubova.

Predsednik je imao samo jedan uslov - da ponuda bude zadovoljavajuća i za klub.

Počelo je sa Turskom, ali se nije realizovalo. Ponuda koja se pojavila nije zadovoljila Gljivice. Na taj način je sve propalo. Ali…

Sve se promenilo početkom januara. Sa dolaskom Partizana.

"Postoji ozbiljno interesovanje iz Evrope. Pitaju možemo li brzo da ga pustimo. Tema je bila jasna: Ako dobijemo razumnu ponudu, pustićemo ga brzo", rekao je Zjeba.

Posle takvih garancija, Partizan je krenuo u akciju. Svi papiri su bili završeni za dva dana - od subote do ponedeljka. Amerikanac je u sredu bio na aerodromu u Varšavi.

"Imali smo džentlmenski dogovor sa Perkinsom da, dokle god je sa nama, mora da bude posvećen i da ne razmišlja o ponudama drugih klubova. Imao je moju reč da mu nećemo stajati na putu ukoliko prava ponuda dođe", rekao je Zjeba i dodaje se na sajtu Sportowefakty da je Partizan ponudio zadovoljavajuću sumu Gljivicama, te da će Perkins u Partizanu duplirati zaradu u odnosu na Gljivice. Ne pominju se tačne cifre ni otkupa ni plate.

Na rastanku od Gljivica Perkins je dao 18 poena i zabeležio je četiri asistencije. Tokom sezone je u proseku davao 13,8 poena, imao 6,6 asistencije, 3,8 skokova i jednu i po asistenciju.

"Njegov odlazak je problem za nas, ali problemi su tu da bismo se borili sa njima", zaključio je Zjeba.

Na taj način je Partizan dobio plejmejkera koji će pomagati Kodiju Mileru Mekintajeru u organizaciji igre posle odlaska Nemanje Gordića čiji odlazak je rasteretio budžet i otvorio put za Perkinsa.

Izjave Perkinsa posle ozvaničenje prelaska u Partizan mogli ste da čitate već na našem sajtu. Ako niste do sada, možete ih pogledati OVDE ili predstavljanje novog plejmejkera Partizana i sve detaljnije informacije o njemu videti OVDE.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.