OBRADOVIĆ POSLE PORAZA: Sreća da se igra u ovom ritmu, pa nemaš vremena da razmišljaš

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 00:46

OBRADOVIĆ POSLE PORAZA: Sreća da se igra u ovom ritmu, pa nemaš vremena da razmišljaš

Partizan izgubio prvi evroligaški večiti derbi.

Partizan je poražwn u prvom večitom derbiju u Evroligi pošto je Nemanja Nedović dve sekunde pre kraja meča pogodio prvi put za tri poena i tako doneo pšeti uzastopni trijumf Crvenoj zvezdi dok su crno-beli doživeli četvrti pora u nizu. Nije bio trener Partizana Željko Obradović mnogo razočaran posle meča, ali je istakao da su njegovi igrači promašili preveliki broj otvorenih šuteva, čak i u zavšnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utakmice.

 - Rekao sam da je ovo košarka. U zadnjih minut i po smo imali četiri otvorena šuta, a ništa nismo ubacili. Ne znam zbog čega je to tako. Takva je košarka. Ja ću uvek da stanem uz svoje igrače i odgovornost je uvek na meni. Čestitke na Zvezdi, sreća je na kraju bila na njihovoj strani. Pogodili su šuteve, teška utakmica, to je to - počeo je Obradović. - Fantastična atmosfera, molio sam navijače da ne bude nikakvog incidenta. Zbog čega se u ABA ligi uvek prekida utakmica, znači da to takmičenje mora da reaguje. Moramo da izbacimo huligane. Svakom pobedniku uvek čestitam, kao što sam večeras Zvezdi.

Istakao je Obradović da uprkos porazu uvek ostaje na strani igrača.

 - Verujem u košarkaše koje imam. Lesor igra mnogo, to je problematično, ali on ima sjajnu energiju. Alen Smailagić izlazi iz povrede, ne možemo na njega da gledamo na igrača koji je spreman da igra. Nije. Brodžijanski je sjajan momak, ali je odigrao kako je odigrao. Da su lopte ušle, to bi bilo drugačije. Ali to je život - istakao je Obradović koji ne smatra da je potrebno psihičko dizanje igrača. - Ma kakvo psihičko dizanje, mi igramo utakmicu u nedelju. Isto bi bilo i da smo pobedili. Sreća je naša da se igra u ovom ritmu, jer nemaš vremena da razmišljaš. Koji su razlozi da analiziramo, ne znam. Tako je kako je, u pojedinim trenucima izgledamo kao da nemamo nikakvog iskustva. Tako je bilo u poslednja četiri napada, zašto nismo prepoznali neke situacije? To je priča za košarkaše, ne za konferenciju.

Veruje Obradović da Evroliga dobija mnogo više od postojanja ovakvih utakmica kakav je bio večiti derbi u elitnom takmičenju.

 - Svima je jasno da je Partizan najpraćeniji klub u ovom trenutku, a ovo što se dešava u Areni je nešto specijalno. Bili su i navijači Crvene zvezde i to je prava slika. Huligan nema mesta, onaj ko baci prvi papir, upaljač nema mesta u dvorani. Slika je večeras bila fenomenalna i mislim da će to ljudi iz Evrolige prepoznati - smatra Obraović.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.