Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska liga: Het-trik Veselinovića za jesenju titulu Jedinstva

Fudbaleri Jedinstva obezbedili su jesenju titulu dva kola pre kraja prvog dela sezone, pošto su na gostovanju u Bukovcu savladali ekipu Fruškogorskog partizana, rezultatom 3:1.

Odličnu polusezonu Jedinstvo iz Rumenke krunisalo je pobedom u Bukovcu, čime su obezbedili titulu jesenjeg prvaka Novosadske lige. Čar je još veća, jer je meč u Bukovcu bio zanimljiv, a publika je mogla da gleda dobar fudbal u sremačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << selu.

Poveli su Rumenčani već od 7. minuta preko Veselinovića, da bi domaćini izjednačili u 20. minutu i uneli malo neizvesnosti u ovaj meč. Ujedno, Bukovčani su u dosadašnjem toku prvenstva postali tek druga ekipa, koja je uspela da savlada golmana Kosturanova, što govori samo u prilog tome koliko su opasni kada igraju na svom terenu.

Međutim, u 38. minutu Veselinović je napravio pravu majstoriju, pokazavši zašto je u prvom delu sezone jedan od najboljih igrača u šampionatu. Ušao je Stevan Veselinović u šesnaesterac Fruškogorskog partizana, nanizao petoricu igrača, koji nisu mogli da zaustave ofanzivca Rumenčana, i potom zatresao mrežu domaćina. Het-trik Veselinović je upisao u 65. minutu, kada je dobro odreagovao na centaršut Štefeka i postavio konačan rezultat na 3:1.

Jedinstvo je od početka sezone beležilo impresivne rezultate, postigavši 57 pogodaka, dok su primili samo jedan gol. Dva kola pre kraja jesenjeg dela šampionata obezbedili su sebi sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Indeks i sada mirno mogu da dočekaju susrete sa ŽSK i Veternikom, u kojima su ubedljivi favoriti.

Sa dobrim rezultatima je nastavio i Indeks, koji je ove sezone poražen jedino od Jedinstva, ali je upisao i tri remija. U 15. kolu gostovali su Veterniku, veoma nezgodnom protivniku. Indeks je slavio nakon preokreta, domaćini su poveli preko Srdanovića, ali su gosti uspeli da se vrate u meč preko Guberenića. Do preokreta su došli ponovo preko Guberenića, koji je svom timu doneo tri boda.

Mirko Babić želi da što pre dovede svoj tim, Novi Sad, u borbu za mesto koje će ih voditi u baraž za Vojvođansku ligu Jug. Za sada zaostaju četiri boda za Indeksom, ali su poslednja tri kola vezali tri pobede. Poslednja tri boda otkinuli su Omladincu, koji je srušen na stadionu "Kanarinaca".

Dosta prilika su imali žuto-plavi na svom terenu, ali su do prednosti došli preko Vučića u 36. minutu. Za siguran odlazak na pauzu pobrinuo se Simić u 39. minutu, kada je glavom zatresao mrežu Omladinca. Mogli su "Kanarinci" i do ubedljivije prednosti, da je u finišu prvog dela igre Kavčić bio precizan sa bele tačke. Ovako, pokazalo se da su golovi iz prvog poluvremena bili jedini koje je publika mogla da vidi.

U 15. kolu viđeno je do sada neviđeno i neočekivano. "Fenjeraš" Hajduk iz Čuruga upisao je prvu pobedu u šampionatu. Čuružani su na svom terenu dočekali Fruškogorac iz Sremske Kamenice, koji su savladali sa minimalnim rezultatom i pored slabije igre od njihovog rivala.

Fruškogorac je imao apsolutnu inicijativu tokom čitavog meča, ali nisu uspeli da iskoriste nijednu šansu, pa ni kazneni udarac sa 11 mestara, koji je zaustavio golman domaćina. Skupo su fudbaleri iz Sremske Mitrovice platili ceh neiskorištenih prilika, pošto su Čuružani praktično iz prve prave prilike u 80. minutu uspeli da postignu pogodak i da upišu prvu pobedu u šampionatu, ali i da minimalno ublaže katastrofalno gol razliku koju imaju.

U ostalim utakmicama igrali su i: Slavija - Futog 0:0, Šajkaš - TSK 3:0, ŽSK - Petrovaradin 2:0, Tatra - Sirig 4:4, Bačka (B) - Bačka (Đ) 2:0.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.