Novosađanin kralj uličnog basketa

Izvor: Blic, 29.Maj.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin kralj uličnog basketa

Na košarkaškim terenima “Partizana” na Kalemegdanu, svoje košarkaško umeće danas je pokazalo 64 takmičara iz Niša, Čačka, Kragujevca i Novog Sada, a najbolji je bio Novosađanin Dušan Domović. Ovaj dvadesetpetogodišnjak postao je pobednik prvog “Red Bul King of the rock“ košarkaškog turnira u Srbiji i obezbedio sebi mesto na svetskom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Americi.

Domović je do pobede dobio 12 utakmica, a u finalu je savladao Branka Kruševca rezultatom 9:7 i tako sebi obezbedio put u Alkatraz, gde će predstavljati našu zemlju na svetskom finalu.

Igralo se jedan na jedan, a utakmice su trajale po pet minuta. Najnapetije je ipak bilo u polufinalu, gde se u obračunu pod košem našlo osam najboljih među najboljima, gde je u duelu sa Kruševcem Domović sjajnim trojkama sebi obezbedio pobedu.

64 takmičara sprema se za borbu

Igrali kao pravi profesionalci

Dušan Domović zasluženo odneo pobedu

- Moj cilj bila je pobeda u Novom Sadu, a u Beograd sam došao kako bih video gde su moje garnice. Nisam sumnjao u sebe i verovao sam da mogu do pobede - objašnjava Domović, koji je ovu veličanstvenu pobedu posvetio devojci Jani.

On košarku trenira 16 godina, a najteže mu je bilo u polufinalu kada je morao da igra protiv svog klupskog kolege.

Kao nagradu Domović je dobio presudu "odlazak u Alkatraz", ozloglašeni zatvor u San Francisku, gde će predstavljati Srbiju na svetskom finalu tog turnira "Red Bul King of the Rock". Na ovu presudu on ne planira da podnese žalbu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.