Novica Veličković prešao u Bamberrg

Izvor: Politika, 05.Avg.2013, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novica Veličković prešao u Bamberrg

BERLIN – Dosadašnji košarkaš Mega Vizure, srpski reprezentativac Novica Veličković, pristupio je nemačkom šampionu Bamberga i potpisao jednogodišnji ugovor.

Veličković je ponikao u Partizanu sa kojim je osvojio pet titula prvaka Srbije, dva trofeja nacionalnog kupa i tri titule pobednika regionalne Jadranske lige.

Dvadesetšestogodišnji krilni centar od 2009. do 2012. igrao je za Real Madrid, a prošlu sezonu proveo je u Mega Vizuri kojoj je sa 14,6 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i 5,5 skokova po utakmici pomogao da izbori plasman u Jadransku ligu 2013/14.

Zbog povrede mišića Veličković je propustio Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2011, a zatim zbog operacije kolena i prošlogodišnje kvalifikacije za predstojeći kontinentalni šampionat u Sloveniji.

Lekarska komisija KŠ tokom juna je utvrdila da nije spreman da trenira maksimalnim intenzitetom, pa ga je selektor Dušan Ivković skinuo sa spiska kandidata za nastup na predstojećem evropskom prvenstvu, koje je na programu od 4. do 22. septembra.

Veličković će u dresu Bamberga od jeseni igrati u Evroligi, gde će se nemački klub takmičiti u B grupi sa madridskim Realom, Efesom, Žalgirisom, Armanijem i Strazburom.

Tanjug

objavljeno: 05.08.2013.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novica Veličković potpisao za Bamberg

Izvor: NaDlanu.com, 06.Avg.2013, 00:31

Nemački klub Bamberg saopštio je danas da je sa srpskim košarkašem Novicom Veličkovićem potpisao jednogodišnji ugovor... On je u redove Bamberga prešao iz Mega Vizure, za koju je tokom sezone u proseku po meču postizao 15 poena, uz 5,6 skokova. Trener Bamberga Volfgang Hajder rekao je da je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.