Novica Veličković novi član borda Fondacije KK Partizan

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 21:46

Novica Veličković novi član borda Fondacije KK Partizan

Nekadašnji kapiten Partizana Novica Veličković novi je član borda fondacije tog košarkaškog kluba "Dobro pamtim sve".

Veličković je na toj poziciji zamenio nedavno preminulog Dušana Ivkovića i postao deo upravljačkog tela uz predsednika Fondacije Dragana Kićanovića i predsednika Partizana Ostoju Mijailovića.

Mijailović je rekao da mu je drago što je Veličković po završetku karijere postao deo Fondacije.

"On je neko ko oseća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača", rekao je Mijailović.

"Nažalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali", dodao je on.

Ivković će, kako je istakao Mijailović, "u istoriji srpske i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima".

"Mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana", poručio je Mijailović.

Od osnivanja Fondacije "Dobro pamtim sve", aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan - Efes takođe je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.

Takođe, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji, saopštio je Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.