Nove pobede večitih, Voša remizirala sa Radničkim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2021, 18:01

Nove pobede "večitih", Voša remizirala sa Radničkim

Fudbaleri Partizana slavili su na gostovanju Napretku rezultatom 1:0 u okviru 12. kola Superlige.

Jedini gol na meču postigao je Rikardo Gomeš iz jedanaesterca u 13. minutu.

Stanojević: Nismo bili na nivou

Trener Partizana Aleksandar Stanojević sumirao je utiske nakon pobede Partizana u Kruševcu rezultatom 1:0.

Kako ističe, njegova ekipa nije bila na nivou.

"Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam pobedom, ali nismo bili na nivou. Bila je nervoza, ne znam iz kog razloga. Zadovoljan sam naravno što su osvojena tri boda", rekao je i dodaje: "Prvi smo na tabeli, odmaramo sad, pa se spremamo."

Utiske je sumirao i trener Napretka Milan Đuričić.

"Mi smo tokom cele utakmice imali veći posed, i kad smo imali igrača manje. Mislim da smo primili u najmanju ruku čudan gol. Čestitam Partizanu, izgubili smo, to je to", rekao je.

Sjajno je Nemanja Jović proigrao napadača sa Zelenortskih ostrva koji se našao sam pred nebranjenom mrežom. Ipak, u postizanju gola ga je sprečio Mitar Ćuković. Makar na kratko.

Crnogorski reprezentativac odgurnuo je Gomeša sa leđa, te je sudija dodelio penal Partizanu, a Ćukoviću crveni karton.

Upravo je najbolji strelac crno-belih odlučio da izvede penal. Golman Napretka na pozajmici iz Crvene zvezde Nikola Vasiljević je pročitao Gomeša, ali je, nakon VAR provere, penal poništen jer Vasiljevićeva leva noga nije bila na liniji prilikom izvođenja najstrože kazne.

Vasiljević je i drugi put uspeo da proceni u koju će stranu šutirati Gomeš, ali golgeter nije promašio i drugi put.

Nije bilo preteranih uzbuđenja u ostatku meča, a najveće je viđeno u 54. kada je isključen Slobodan Urošević.

Imali su fudbaleri Napretka kontru koju je okončao Urošević. On je ušao u liniju kretanja protivničkog igrača zbog čega je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Meč je obeležila i sjajna partija Lazara Markovića. Bio je na nivou iznad ostalih igrača na terenu i pokazao svoj talenat zbog kog je nekada bio na platnom spisku Benfike i Liverpula.

Driblao je, šutirao i proigravao svoje igrače, koji nisu uspeli da iskoriste dato.

Što se tiče Partizana, oni će ostati na prvom mestu sa osam bodova više od Crvene zvezde, ali i dva meča viška.

Napredak je trenutno peti sa 18 bodova i u narednom kolu gostuju Voždovcu.

Falko i Ivanić skratili muke – Zvezda "preskočila" Metalac

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac 3:1 (1:1) u utakmici 12. kola Linglong Superlige.

Uz dosta muka su crveno-beli upisali trijumf na stadionu "Rajko Mitić" protiv brzih i upornih gostiju iz Gornjeg Milanovca.

Tim Žarka Lazetića došao je da se nadigrava na travi srpskog šampiona i malo je nedostajalo da napravi iznenađenje, koje je sprečio Mirko Ivanić golom pola sata pre kraja.

Protest navijača Zvezde; Mijailović: Prihvatamo kritiku

Navijači Crvene zvezde bojkotovali su prvih 20 minuta večerašnje prvenstvene utakmice protiv Metalca, u znak porotesta, nezadovoljni radom pojedinih članova Uprave.

Najvatranije pristalice crveno-belih nisu bile na severnoj tribini u prvih 20 minuta, a potom su ušli na stadion i pružili podršku timu.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović izjavio je da je Crvena zvezda klub naroda koji funkcioniše na demokratski i transparentan način uvažavajući različita mišljenja svih relevatntnih struktura koje su povezane sa klubom.

"Prihvatamo svaku kritiku i smatramo da je ona uvek dobrodošla u cilju još bolje i uspešnije Crvene zvezde. Tako ćemo saslušati, razmotriti i uvažiti i ovaj stav naše navijačke grupe sa željom da Crvena zvezda bude ujedinjena na putu novih velikih uspeha koji su pred nama", rekao je Mijailović.

Prethodno smo gledali egal poluvreme u kome je Zvezda povela u uvodu preko Filipa Falka, najboljeg pojedinca meča, zaslužnog i za pobedonosni gol, ali se u tom trenutku žilavi Metalac vratio preko Filipa Stuparevića.

Činilo se da bi mogao do preokreta, ali je sjajni Zoran Popović sprečio baš Stuparevića da izraste u heroja odbranjenim zicerom, pre nego što je Ivanić trasirao put ka pobedi, a potvrdio je iz penala Gelor Kanga u samom finišu.

Tako je Zvezda potvrdila trijumf iz Bugarske protiv Ludogoreca na domaćoj sceni i nastavila poteru za Partizan, od koga je sada na pet bodova minusa, uz meč manje.

Voša remizirala sa Radničkim

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Radničkog rezultatom 1:1 (0:1) u 12. kolu Super lige Srbije.

Radnički je poveo golom Lazara Arsića u 34. minutu, a izjednačio je Mirko Topić u 70. minutu.

U 32. minutu Voša je izvela najbolju akciju, Čović je kombinovao sa Simićem, izbacio Bastajića na levom boku, ovaj je odlično prošao, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

Tri minuta kasnije Radnički je poveo, Mičibuči je prošao po levom boku, vratio povratnu kroz peterac, a tamo je pravom mestu sačekao Arsić – 0:1.

U 54. minutu Radnički je ostao sa igračem manje, Ćirković je preoštro startovao na stajnu nogu Marka Bjekovića, a glavni sudija Novak Simović mu je pokazao direktan crveni karton. Odmah nakon toga, treneri su izvršili prve izmene, Todorski je zamenio strelca gola Arsića, dok je u timu Vojvodine Kabić ušao umesto Bastajića.

Voša je krenula ofanzivnije, u 67. minutu Bjeković je utrčao iz drugog plana, ušao je u opasnu zonu, ali je odlučio da nesebično vrati povratnu, odbrana Radničkog sprečila odličnu šansu.

Tri minuta kasnije ni odbrana Radničkog ni golman Kahriman nisu mogli da sačuvaju svoju mrežu, posle akcije po desnom boku, Čović je odložio do Topića, koji je sa 20 metara snažno šutirao u prvi ugao za 1:1.

Izjednačujući pogodak podigao je moral domaće ekipe, pa je sledeću šansu opet imala Vojvodina, Vukadinović je iskosa sa leve strane šutirao pored gola, a već u sledećem napadu ponovo je probao Topić, lopta je otišla iznad prečke. Treći pokušaj u razmaku od pet minuta, ali sa 35 metara uputio je Čović, takođe je završio tik iznad prečke.

U završnim minutima Vojvodina je kružila oko šesnaesterca gostujućeg tima, imala je nekoliko opasnih centaršuteva, ali bez opasnijeg udarca na gol Kahrimana.

Voša je nakon ovog remija šesta na tabeli Super lige sa 12 osvojenih bodova.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.