Novak slobodan, nova prilika za Zvezdu i Partizan

Izvor: Sportal.rs, 26.Sep.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak slobodan, nova prilika za Zvezdu i Partizan

Dosadašnji kapiten Vršca Jovan Novak u novoj sezoni neće nositi dres pomenutog kluba. Odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije, koja je zasedala na zahtev mladog reprezentativca, raskinut je četvorogodišnji ugovor sa Vrščanima, pošto Novaku nije u roku isplaćena jedna plata.

Za sada nije poznato gde će Novak nastaviti karijeru, ali je od ranije poznato da su za njegove usluge bili zainteresovani Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << NIS i Cvena zvezda Telekom.

Trener Vršca Svislajon Oliver Popović smatra da je do prekida saradnje došlo na izuzetno nekorektan način, kao i da je KSS ovakvom odlukom poslao veoma lošu poruku svim klubovima poput Vršca, koji godinama ulažu u mlađe kategorije i stvaraju reprezentativce.

- Novak je poslednje četiri sezone imao maksimalne uslove za napredak, veliku minutažu i poverenje. Mnogo smo ulagali u njega i zato nam nije jasna njegova želja da po svaku cenu ode iz kluba, pogotovo što trenutno nema ni novi angažman, niti trenira sa nekom ekipom. Još manje nam je jasna odluka arbitražne komisije, koja je u ovom slučaju zastupala samo interese igrača, a ne i kluba. Nelogično je što nam nije dat nikakav rok da uplatimo spornu platu, što bismo i uradili, jer smo računali na njega i u ovoj sezoni – kaže Popović za zvanični sajt kluba.

Odlazak Novaka, koji je bio lider vršačkog tima u prethodne dve sezone, "naterao“ je Vrščane da ekspresno krenu u potragu za novim plejmejkerom. Izbor je pao na iskusnog Milijana Bocku (32 godine), koji se ekipi priključio u sredu.

- Takav igrač nam je bio potreban. Njegovo iskustvo i brzina će nam mnogo značiti, pogotovo što u novom sastavu nemamo klasičnu peticu, pa ćemo igru bazirati na puno trčanja i kontranapada – dodao je Popović.

Nova sezona počinje 4. oktobra, kada će Vršac Svislajon ugostiti Borac iz Čačka. Pre toga, tačnije ovog vikenda (27-28. septembar), u centru "Millenijum" će organizovati "Svislajon kup“, na kom će osim njih učestvovati i Metalac, Konstantin i Leotar Svislajon.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.