Večiti gde ste? Novak je slobodan igrač

Izvor: Mondo, 26.Sep.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večiti" gde ste? Novak je slobodan igrač

Arbitražna komisija KSS odlučila da Jovan Novak više nije član Vršca, pa može da potraži novi klub.

Foto: MN Press

Dojučerašnji kapiten Vršca dobio je spor sa klubom na arbitraži u Košarkaškom savezu Srbije i sada je spreman da potraži novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

Arbitražna komisija KSS, koja je zasedala na zahtev mladog reprezentativca, presudila je u korist >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dojučerašnjeg kapitena tima iz Banata, raskinut je četvorogodišnji ugovor, jer mu u roku nije isplaćena jedna plata.

Trener Oliver Popović smatra da je do prekida saradnje došlo na izuzetno nekorektan način, kao i da je KSS ovakvom odlukom poslao lošu poruku svim klubovima poput Vršca, koji godinama ulažu u mlađe kategorije i stvaraju reprezentativce.

"Novak je poslednje četiri sezone imao maksimalne uslove za napredak, veliku minutažu i poverenje. Mnogo smo ulagali u njega i zato nam nije jasna njegova želja da po svaku cenu ode iz kluba, pogotovo što trenutno nema ni novi angažman, niti trenira sa nekom ekipom. Još manje nam je jasna odluka arbitražne komisije, koja je u ovom slučaju zastupala samo interese igrača, a ne i kluba. Nelogično je što nam nije dat nikakav rok da uplatimo spornu platu, što bismo i uradili, jer smo računali na njega i u ovoj sezoni", izjavio je trener Vršca Oliver Popović, dodavši da je klub ekspresno reagovao na odlazak Novaka i angažovao na mestu plejmejkera iskusnog Milijana Bocku.

Jovan Novak bio je u žiži javnosti krajem prošle godine kada su se za njega interesovali Partizan i Crvena zvezda. On je navodno tada već imao preliminarni dogovor sa crno-belima, ali je zapelo oko obeštećenja koje se udvostručilo "preko noći". I klub sa Malog Kalemegdana zainteresovao se za talentovanog pleja, naročito posle saznanja da Novak navija za Zvezdu, ali se uprkos tome, nije preselio u njihove redove.

Vrščani su ga u aprilu ustupili Radničkom iz Kragujevca uoči starta Superlige i dogovreno je da u tom klubu ostane do kraja sezone.

Jovan Novak (19 godina, 191 cm) sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu do 19 godina prošle godine, kao i bronzu na Evropskom šampionatu igrača do 20 godina ovog leta u Grčkoj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak je slobodan igrač, "večiti" da li čujete!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2014

Arbitražna komisija KSS odlučila je da Jovan Novak više nije igrač Vršca, i da je slobodan u izboru nove sredine...Kao ptica na grani: Jovan Novak.. ..Dojučerašnji kapiten Vršca dobio je odrešene ruke posle dobijenog spora sa klubom, a kako se navodi, raskinut je četvorogodišnji ugovor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.