Nikolić: Malme je kvalitetan, igra i Lomić

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Malme je kvalitetan, igra i Lomić

Treneri Partizana i Malmea Marko Nikolić i Oge Hareide rekli su danas da im je zadovoljstvo jer će međusobnom prijateljskom utakmicom moći ujedno da pomognu žrtvama poplava i da se pripreme za predstojeću sezonu.
(FOTO: I. Milutinović)
- Igraćemo utakmicu za one ljude kojima je pomoć zaista potrebna, koji su veoma ugroženi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Sam susret će imati dva aspekta, humanitarni koji je najvažniji, i drugi manje bitan u ovom trenutku, a to je provera pred predstojeću sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare.
Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu Partizana, a ulaznice će koštati 200 i 400 dinara.
- Susrećemo se sa veoma jakim protivnikom, ozbiljnom ekipom, šampionom Švedske i to je jako lepa prilika da Partizanova publika ispuni stadion i da prisustvuje dobroj utakmici – kazao je Nikolić.
Trener Partizana je najavio da će u sastavu protiv Malmea biti i Marko Lomić, koji još nije potpisao ugovor sa crno-belima a pitanje je i da li će do saradnje doći. Jedan ruski klub je ponudio mnogo više novca, pa bi trebalo očekivati da Lomić narednih dana napusti pripreme.
Hareide se zahvalio Partizanu na pozivu i istakao zadovoljstvo što će pomoć ugroženom stanovništvu moći da se prikupi na fudbalskom terenu.
- Zadovoljstvo nam je što na fudbalskom terenu možemo da prikupimo preko potrebnu pomoć ugroženom stanovništvu, ne samo u Srbiji, već na celom Balkanu – rekao je Hareide.
Prema njegovim rečima, jako je važno što skandinavski i balkanski narodi mogu da održe prijateljstvo na takav način.
- U Skandinaviji ima dosta ljudi sa Balkana i jako je lepo što na ovakav način možemo da održimo prijateljstvo. Bio sam pre 40 godina kao mlad igrač u Srbiji i jako sam srećan što ponovo imam priliku da ovde dođem.Mi od fudbalera sa Balkana možemo mnogo toga da naučimo, šta više zovemo ih ‘evropskim Brazilcima’ – kazao je on.
Partizan i Malme bili su potencijalni rivali na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener švedske ekipe je rekao da je njegov klub imao sreće jer su crno-beli mnogo teži rival nego letonski Venspils.
Pre utakmice Partizana i Malmea, od 19.00 odigraće se revijalni susret, u kojem će, između ostalih, igrati Viktor Troicki, Savo Milošević, Miroslav Berić, Ljubinko Drulović i drugi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.