Navijači Partizana: Dosta je bilo!

Izvor: Prva.rs, 11.Avg.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Partizana: Dosta je bilo!

Grupa navijača Partizana ne želi i neće više da ćuti i nemo posmatra šta se dešava sa njihovim klubom.

Zato su se organizovali i napisali pismo članovima Skupštine Partizana, najvišeg tela kluba, apelujući na njih da zatraže vanrednu sednicu na kojoj će biti smenjeno aktuelno rukovodstvo kluba.

U pismu koje je objavljeno na sajtu partizan.net, grupa navijača Partizana navela je sve loše poteze sadašnje uprave prethodnih godina, ističući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << klub doveden u situaciju, da zbog stalne rasprodaje igrača, strepi i od fudbalskih anonimusa u Evropi.

"Najmanji problem je eliminacija Partizana od Ludogoreca i to nije povod našeg obraćanja. Rezultatskih neuspeha je bilo i biće ih, to je sastavni deo sporta. Problem je što se FK Partizan, pod ljudima koji ga vode, godinama organizaciono, ekonomski, sportski i moralno urušava, a Vi sve to nemo pratite, iako imate mogućnost da se organizujete, skupite potpise za vanrednu sednicu Skupštine, smenite one koji su najodgovorniji za krizu i sprečite propast prema kojoj Partizan srlja", piše u pismu upućenom članovima Skupštine kluba.

Navijači Partizana kritikuju članove Skupštine, jer sve to gledaju i ćute i ne smatraju za shodno da reaguju. 
"FK Partizan je u lošoj finansijskoj situaciji, uprkos desetinama miliona evra zarađenih od transfera fudbalera u poslednjih nekoliko godina. Kasne plate zaposlenima u klubu, igračima i trenerima, duguje se državi za porez, a Vi se ne oglašavate. Za Vas je to, izgleda, redovna situacija? Partizanu se oduzima stadion, dvadeset godina posle pravosnažnosti presude da je Stadion JNA prešao u vlasništvo JSD Partizan. Vi se ni tada niste oglasili", navodi se u pismu.
Navijačima Partizana smeta i to što javnost ne zna detalje transfera, koliko je novca ušlo u klub, što se ne objavljuju završni računi, to što klub i dalje nema generalnog sponzora, što se igrači prodaju, treneri i sportski direktori smenjuju, to što su navijači podeljeni u dve grupe...

"FK Partizan je u nekoliko navrata bio brutalno ošećen u minuloj prolećnoj polusezon 2013/14. Klub nema nikakav autoritet u fudbalskim organima, igrači Partizana se pretresaju pred derbi a ceo klub se unapred i lažno optužuje za prekid, a Vi ni tada niste našli za shodno da reagujete kao najviše klupsko telo?  Šta još treba da se desi pa da Vi podignete glas, da se organizujete, da sprečite Partizanov put u propast i još veće probleme? Da li FK Partizan treba da, poput Crvene zvezde, dođe do duga od 50 miliona evra, pa da se setite da, upravo Vi, članovi Partizanove skupštine, imate u svojim rukama instrumente za pokretanje promena u klubu?", pitaju se navijači Partizana.
U pismu se izražava razumevanje za one članove Skupštine čija egzistencija zavisi od kluba, i čije bi oglašavanje protiv uprave značilo i potpisivanje otkaza samom sebi, ali i da nema nikakvog razumevanja za one koji egzistencijalno ne zavisite od Partizana.

"Nemamo razumevanja za Vas, legende i "legende" kluba, bivše trenere, javne ličnosti, ljude uspešne u svojim profesijama.  Zašto ste članovi Skupštine Partizana ako služite samo kao glasačka mašina?  Zašto ne preduzimate legitimne i zakonske korake unutar kluba kako biste sprečili Partizanovo propadanje?  Ako zaista volite Partizan, kako možete mirno da gledate njegovo posrtanje i ubijanje koje traje godinama?  Ako smatrate da je Vaše prisustvo u Skupštini samo formalno i da se o Partizanu odlučuje na nekim "višim nivoima", zašto ne podnesete ostavku na članstvo u Skupštini? Koja je uopšte svrha Vašeg bitisanja u Skupštini kluba?", dodatna su pitanja koja muče Grobare.

U pismu se apeluje na članove Skuštine da zakažu vanrednu sednicu kako bi se sprečilo dalje propadanje kluba.
"Ako i dalje budete ćutali i dozvoljavali urušavanje kluba, smatraćemo Vas podjednako odgovornim koliko i Dragana Đurića i njegov Upravni odbor. Napominjemo da iza nas ne stoji niko i ništa osim ljubavi prema klubu. Kvalifikacije i laži da smo 'ulica', 'pučisti', 'Bjekovićevi ljudi'... su podvala upravo onih koji su naš klub i doveli na ove grane. Takođe, unapred odbacujemo eventualne optužbe da je ovo naše obraćanje 'udar na klub'. Ovo je upravo korak ka oporavku kluba, a mi kao navijači ćemo biti i dalje na svakoj sledećoj utakmici da podržimo ekipu i stručni štab", piše u pismu, uz poruku članovima Skupštine:
"Toliko od nas, lopta je u Vašem dvorištu. Na Vama je da li ćete dati gol, autogol ili samo čekati da prođe vreme i neki moćni sudija iz senke odsvira kraj".

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.