Navijači Partizana: Hoćemo vanrednu Skupštinu!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Avg.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Partizana: Hoćemo vanrednu Skupštinu!

Jedna grupacija navijača Partizana napisala je otvoreno pismo Skupštini kluba u kojem je navela sve negativne stvari rada uprave prethodnih godina i apelovala na članove najvišeg tela da smene one koji vode Partizan

Neki od navijača Partizana ne žele više nemo da posmatraju šta se dešava u fudbalskom klubu. Jedna grupacija pristalica crno-belih napisala je otvoreno pismo Skupštini kluba u kojem je navela sve negativne stvari rada uprave prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godina i apelovala na članove najvišeg tela da smene one koji vode Partizan.

Evo šta se između ostalog navodi u saopštenju:

- Svedoci smo da u poslednjih pet godina FK Partizan, klub čije vrhovno telo činite upravo Vi, doživljava sve veći sunovrat. Obraćamo se ovim putem Vama i apelujemo na Vaš razum i ljubav prema klubu, za koju verujemo da još uvek posedujete. Obraćanje ljudima koji vode klub (predsednik kluba, potpredsednici, Upravni odbor) i koji su direktni krivci za probleme i brukanje kluba, bilo bi apsurdno, jer do sada nisu pokazali ni minimum odgovornosti i želje da rade u interesu Partizana.

Foto: partizan.rs

- Najmanji problem je eliminacija Partizana od Ludogoreca i to nije povod našeg obraćanja. Rezultatskih neuspeha je bilo i biće ih, to je sastavni deo sporta. Problem je što se FK Partizan, pod ljudima koji ga vode, godinama organizaciono, ekonomski, sportski i moralno urušava, a Vi sve to nemo pratite, iako imate mogućnost da se organizujete, skupite potpise za vanrednu sednicu Skupštine, smenite one koji su najodgovorniji za krizu i sprečite propast prema kojoj Partizan srlja. Vi to ne činite, Vi se ne oglašavate. Da li lobirate, tražite neke nove ljude na čelu Partizana?

- FK Partizan je u lošoj finansijskoj situaciji, uprkos desetinama miliona evra zarađenih od transfera fudbalera u poslednjih nekoliko godina. Kasne plate zaposlenima u klubu, igračima i trenerima, duguje se državi za porez, a Vi se ne oglašavate. Za Vas je to, izgleda, redovna situacija? Partizanu se oduzima stadion, dvadeset godina posle pravosnažnosti presude da je Stadion JNA prešao u vlasništvo JSD Partizan. Vi se ni tada niste oglasili.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Predsednik FK Partizan Dragan Đurić je dva puta hapšen u poslednjih nekoliko meseci. Gospoda Jovičić iBabić rekoše kako to nema veze s Partizanom, već sa njegovim privatnim “biznisom”. Ne rekoše da li smatraju da je hapšenje predsednika ogromna bruka za FK Partizan. Ekipa je iz godine u godinu sve slabija, igrači se rasprodaju bez ikakvog plana, u Evropi strahujemo od anonimusa.

- Marketingom Partizana gospodare Snežana Filipović i Biljana Obradović. Do dolaska u klub, jedina veza Snežane Filipović s Partizanom je bila njeno prisustvo na proslavi 24. titule Partizana kao pratilje “čuvenog” rektora Megatrenda, Miće Jovanovića. A Biljanu Obradović (za koju i ne znamo da li je u radnom odnosu s Partizanom) je preporučilo to što je Snežanina drugarica. Te dve persone brukaju klub svojom arogancijom, neznanjem, bahatošću, polupismenošću. Ukidaju miks-zone propisane od UEFA.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nema javnosti u radu, ne zna se koliko iznose transferi, ne objavljuju se završni računi, navijači su podeljeni zaslugom uprave kluba, rukovodioci se bahato ponašaju kao da im je deda ostavio Partizan u nasledstvo (“lep sam, imam lepu kravatu i predsednik me voli”), klub nema generalnog sponzora…a Vi se i dalje ne oglašavate.

- I dok imamo razumevanja za članove Skupštine čija egzistencija zavisi od kluba, i čije bi oglašavanje protiv uprave značilo i potpisivanje otkaza samom sebi, nemamo nikakvog razumevanja za Vas koji egzistencijalno ne zavisite od Partizana. Nemamo razumevanja za Vas, legende i “legende” kluba, bivše trenere, javne ličnosti, ljude uspešne u svojim profesijama.

Foto: partizan.rs

- Apelujemo na Vaš razum, moral i ljubav prema klubu, da se oglasite, zakažete vanrednu sednicu i uradite šta je potrebno da Partizan opet bude klub na ponos svih nas, a ne klub koji srlja u propast a čiji čelnici izazivaju osećaj srama među navijačkom armijom.

Navijači Partizana, redovni posetioci Partizanovih utakmica, okupljeni oko sledećih foruma, stranica i fanzina:

- partizan.net

- Grobarski trash romantizam

- partizanbeograd.net

- 4.X 1945.

Celokupno pismo pročitajte OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.