Nastavak crne serije Partizana, Asvel slavio u Pioniru

Izvor: B92, 23.Okt.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak crne serije Partizana, Asvel slavio u Pioniru

Košarkaši Partizana poraženi su u četvrtom kolu Evrokupa pred svojim navijačima u "Pioniru" od ekipe Asvela, 78:89.

Bio je to četvrti uzastopni poraz ekipe Nenada Čanka u svim takmičenjima i treći u Evrokupu, dok Asvel ima sada skor od 3-1.

Posle neuspeha u duelima sa Mornarom, Valensijom i Krkom, crno-beli su podbacili i u susretu sa ekipom iz Vilerbana, koja je u svim elementima nadigrala Beograđane.

U prvoj četvrtini Francuzi su konstantno bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prednosti od dva do šest poena. Partizan je držao priključak, tako da je po isteku prvih deset minuta rezultat bio 20:26.

Ipak, umesto da stignu tu razliku, dozvolili su Francuzima da se odlepe i na poluvreme odu sa prednošću od 11 poena, 37:48.

Ništa bolje što se igre Partizana tiče, nije bilo ni u nastavku. Francuzi su držali prednost, Partizan bi, povremeno, prišao na minus osam, ali ne i više od toga, tako da je Asvel relativno mirno ušao u završnicu, bez straha za konačan ishod.

Trener Nenad Čanak pokušao je da promeni ritam i tok utakmice čestim izmenama u nastavkuu, ali bez uspeha, jednostavno, Partizan je u svemu bio iza Francuza, koji su, opšti je utisak, lako stigli do treće pobede u Evrokupu.

Bez Radeta Zagorca, Partizan nije imao tu ubojitost u napadu. Stefan Janković je samo dan pošto je potpisao ugovor sa crno-belima, dobio priliku i da debituje i ostavio je solidan utisak sa 11 postignutih poena i dva skoka.

Markus Pejdž je postigao 11 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok su Vanja Marinković i Aleksej Nikolić postigli takođe po 11 poena, dok je najefikasniji u timu domaćina bio Džok Lendejl sa 12 poena.

U timu iz Vilerbana, najbolji je bio Kahudi sa 21 poenom, pet skokova i dve asistencije, Amine Nua je zabeležio učinak od 14 poena, Bakner je pogodio 12, a Kalnietis je imao dabl-dabl ulčinak od 11 poena i deset skokova.

Naredni meč Partizan igra kao gost 31. oktobra, a protivnik mu je Turk Telekom.

Sve detalje meča možete videti u našem LIVE BLOGU:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČANAK POSLE ASVELA: O Jankoviću, Braunu, Evrokupu, kiksevima...

Izvor: Kurir, 23.Okt.2018

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak naglasio je nakon poraza od Asvela (78:89) u četvrtom kolu Evrokupa da fizičke predispozicije nisu bile na strani njegove ekipe na ovom susretu.

Nastavak na Kurir...

Stefan Jaković: "Ja sam ljudi Srbin, tu je tačka, ne bavim se navijačkim stranama"

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2018

Kako na promenu strane gleda novi igrač crno-belih....Stefan Janković je večeras zaigrao za Partizan u porazu od Asvela, a u prvom susretu sa novinarima kao igrača crno-belih neizbežna tema je bila njegov prelazak iz jednog "večitog" rivala u redove drugog..."Izgubili smo utakmicu. Uvek je teško...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.