Naneli za pobedu – Partizan dobio veliku dramu protiv PAO!

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 22:38

Naneli za pobedu – Partizan dobio veliku dramu protiv PAO!

Košarkaši Partizana pobedom nad Panatinaikosom rezultatom 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15) završili su ligaški deo Evrolige i "overili" plasman u Top 8 fazu.

U isto vreme se igrala i utakmica između Barselone i Valensije, nakon koje je postalo poznato, u "saradnji" sa duelom u Beogradu, ko će biti rival crno-belih u četvrtfinalu.

Pošto je Partizan pobedom završio na šestoj poziciji, ići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će na Real Madrid, koji je pao na treće mesto pobedom Katalonaca.

Barseloni će rival biti Fenerbahče, a preostala dva para činiće Monako i Makabi, odnosno, Olimpijakos i Žalgiris, koji je u poslednjem kolu pobedom u Minhenu uspeo da se ugura među osam najboljih.

Partizan je utakmicu otvorio veoma loše i potpuno van ritma. Rezultatski egal se održao do poslednja dva minuta prve četvrtine, kada su gosti iz Atine uspeli da povedu 26:18.

Crno-beli su igrali bez ikakve ideje u napadu i na početku druge deonice, što su "zeleni" iskoristili i napravili veliku seriju kojom su došli do maksimalnih +18 – 38:20.

Ipak, tada trojkom reaguje Kevin Panter, a nakon tajm-auta Panatinaikosa još jednom, kojom je probudio odbranu "parnog valjka".

Usledilo je nekoliko oduzetih lopti bez dozvoljenog šuta rivalu, pa su Aleksa Avramović i Panter lakim poenima u kontri kompletirali seriju 10:0.

PAO je odbio taj prvi nalet, ali je Partizan preko Avramovića ipak do odlaska na veliki odmor uspeo da se spusti na samo šest poena zaostatka – 39:45.

Treći kvartal protekao je u osećaju da je Panatinaikos bio na dohvat ruke Partizanu, ali mu je stalno izmicao.

Prišli su crno-beli na samo poen zaostatka trojkom Avramovića za 45:46, ali svaki put su Grci uspevali da odbiju napad i izmisle poene u napadu, a najviše je bolelo kada su to činili posle brojnih ofanzivnih skokova.

Čak ni potez kola Dantea Egzuma i zakucavanje preko glave Arturasa Gudaitisa nije pokolebalo Panatu, koju je u tim momentima nosio Dvejn Bejkon.

Ubacio je tri trojke iz isto toliko pokušaja u trećem kvartalu, a novim ofanzivnim skokom i poenima Kaleincakisa PAO je u poslednjih 10 minuta ušao sa osam poena viška – 58:66.

Manzukas je ubacio trojku za +11 na osam minuta pre kraja, ali Partizan se nije predavao, a posebno ne Aleksa Avramović koji je pokrenuo ključnu seriju.

Ubacio je trojku preko ruke koja je razgalila Arenu, nadovezao se Zek Ledej dvojkom za 67:71, a posle dobre odbrane na Vilijamsu i čak ofanzivna skoka, Smailagić je bio siguran sa penala za -2.

Usledila je još jedna odlična defanziva, a na krilima toga Arena je prozvala trojku za preokret i pogodio ju je Dante Egzum kojom je kompletirao seriju 12:0 za 72:71.

U narednih nekoliko minuta gledali smo rezultatsku klackalicu, da bi odgovornost ponovo preuzeo Kevin Panter. Pogodio je dve teške poludistance na nešto više od dva minuta pre kraja i odlepio srpski tim na +3 – 80:77.

PAO je u poslednji minut uspeo da uđe sa poenom razlike, ali je onda izgubio loptu i na 32 sekunde pre kraja je usledio trenutak odluke.

Džejms Naneli je pogodio trojku na 32 sekunde pre kraja za konačnih 83:81.

Lesor je odigrao sjajnu odbranu na Bejkonu koji je zbog toga promašio zakucavanje, a onda je Ponitka bio prekratak na trojci sa zvukom sirene i Partizan je dobio veliku dramu protiv Panatinaikosa ove večeri.

Sva dešavanja iz prepune Štark arene pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan trojkom Nanelija pobedio Panatinaikos za kraj regularnog dela EL

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2023

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Panatinaikosa sa 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15), u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.